HTC vergelijkt camera van de Sensation met die van de Nokia N9

Nokia beweerde bij de presentatie van MeeGo-toestel N9 dat de camera in deze telefoon het snelst gereed is van alle telefooncamera’s die er zijn. Volgens HTC is dit echter niet zo.. Die van de Sensation is nog een stuk sneller. En om dat te bewijzen heeft HTC een filmpje online gezet.

HTC Sensation piano

Nokia meldt dat de N9 zijn camera gereed heeft om foto’s te schieten binnen 2,6 seconden. Waardoor je geen mooi moment meer hoeft te missen doordat de telefoon de camera nog in gereedheid moet brengen. HTC vindt dat kinderspel; het nieuwe vlaggenschip Sensation zou dat doen binnen niet meer dan 2,2 seconden. Dus bijna een halve seconde sneller. En in sommige gevallen kan het nog wel sneller gaan, zelfs beneden de twee seconden.

Nokia meldde ook dat de camera in de N9 de grootste lensopening van alle telefooncamera’s zou hebben. HTC meldt dat de lens van de in Amerika uitgebrachte MyTouch 4G precies zo groot is als die van de N9, dus dat is ook al geen reden om op te scheppen voor Nokia, meent de Taiwanese fabrikant.

Nokia heeft heel goede telefooncamera’s in sommige toestellen zitten, zo weten de fans van dit merk. Maar HTC zit de Finse fabrikant kennelijk op de hielen op dit punt. Wat best opmerkelijk is, want nog niet zo lang geleden waren de telefooncamera’s van HTC overduidelijk de sluitpost van elk toestel.

Bron: The Nokia Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Martijn -

    HTC kan nog zoveel zeggen maar kwalitatief zijn de lenzen een stuk minder dan van Nokia.
    Zoals het artikel al beweerde is het een sluitpost van HTC. Ik meen mij te herinneren dat HTC zelf zei dat ze zo goedkoop mogelijke lenzen inkopen.

  2. Fuzzillogic -

    Jammer dat HTC nou niet bepaald goede camera's maakt: "Unfortunately, image quality is a traditional weak spot for HTC phones and the Sensation is no exception. Despite its 8MP resolution, the captured detail isn't all that much – noise reduction is trying too hard at times to offset a noisy image sensor – and although contrast is good, the colors are oftentimes way off. And oversharpening is present throughout all samples." [http://www.gsmarena.com/htc_sensation-review-605p8.php]

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters