HTC verkoopt aandelen Beats

De samenwerking tussen smartphone fabrikant HTC en hoofdtelefoonmaker Beats zal binnenkort ten einde komen. HTC verkoopt haar aandeel in Beats voor 195 miljoen euro terug aan de hoofdtelefoonfabrikant. De bedrijven werkten sinds 2011 samen, sinds die tijd is er op veel HTC producten het Beats logo terug te vinden.

De verkoop is gunstig voor HTC dat in 2011 een aandeel van 50,1 procent in de hoofdtelefoonfabrikant kocht. Binnen een jaar na de aankoop verkocht HTC 25% van haar aandelen in Beats voor 110 miljoen euro. Nu vangt ze voor de resterende 75% nog eens 195 miljoen euro.

HTC heeft inmiddels laten weten dat de samenwerking met Beats niet volledig zal stoppen, de fabrikant stelt dat Beats een belangrijke partner blijft. Wat voor gevolgen de verkoop precies heeft is niet duidelijk. Veel HTC telefoons zijn voorzien van een Beats-logo en worden geleverd met Beats-oordopjes. Of dit zo zal blijven is de vraag.

HTC kan het extra geld goed gebruiken; het bedrijf zit in zwaar weer en investeerders willen dat het bedrijf zich meer gaat focussen op haar kerntaken. De Taiwanese fabrikant ontsloeg onlangs nog twintig procent van haar Amerikaanse personeelsbestand.

HTC verkoopt aandelen Beats htc one x beats audio 

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via