HTC verkoopt aandelen Beats

De samenwerking tussen smartphone fabrikant HTC en hoofdtelefoonmaker Beats zal binnenkort ten einde komen. HTC verkoopt haar aandeel in Beats voor 195 miljoen euro terug aan de hoofdtelefoonfabrikant. De bedrijven werkten sinds 2011 samen, sinds die tijd is er op veel HTC producten het Beats logo terug te vinden.

De verkoop is gunstig voor HTC dat in 2011 een aandeel van 50,1 procent in de hoofdtelefoonfabrikant kocht. Binnen een jaar na de aankoop verkocht HTC 25% van haar aandelen in Beats voor 110 miljoen euro. Nu vangt ze voor de resterende 75% nog eens 195 miljoen euro.

HTC heeft inmiddels laten weten dat de samenwerking met Beats niet volledig zal stoppen, de fabrikant stelt dat Beats een belangrijke partner blijft. Wat voor gevolgen de verkoop precies heeft is niet duidelijk. Veel HTC telefoons zijn voorzien van een Beats-logo en worden geleverd met Beats-oordopjes. Of dit zo zal blijven is de vraag.

HTC kan het extra geld goed gebruiken; het bedrijf zit in zwaar weer en investeerders willen dat het bedrijf zich meer gaat focussen op haar kerntaken. De Taiwanese fabrikant ontsloeg onlangs nog twintig procent van haar Amerikaanse personeelsbestand.

HTC verkoopt aandelen Beats htc one x beats audio 

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters