HTC verkoopt één miljoen Magics, gaat zich focussen op mid-range smartphones

Peter Chou, CEO van HTC, was in Taiwan voor de lancering van de HTC Hero en heeft daar meteen wat nieuwe feitjes bekendgemaakt. Zo vertelde hij dat de HTC Magic wereldwijd een miljoen keer over de toonbank is gegaan en dat HTC zich meer gaat focussen op mid-range smartphones.

HTC Hero AAP

Bij de lancering van de HTC Hero in Taiwan was de CEO van HTC, Peter Chou, aanwezig en hij heeft in een interview wat leuke nieuwe feitjes losgelaten op de toehoorders. Chou benadrukte nog een keertje dat HTC zich meer gaat richten op het mid-range smartphone-segment, zoals we eerder al berichtten, maar Chou heeft hier nu wat meer over gemeld. Zo heeft hij specifiek verteld dat het gaat om smartphones met een prijs van rond de $300, omgerekend iets meer dan €200. Een voorbeeld hiervan is de HTC Touch Viva, die overigens nooit in Nederland geland is. HTC zou deze beslissing genomen hebben omdat men verwacht dat zo’n 60% van alle smartphones die verkocht worden in de tweede helft van 2009 binnen dit segment zullen vallen. We vragen ons af in hoeverre dit nieuwe beleid ook voor ons land zal gaan gelden, omdat Mark Moons, country manager van HTC in Nederland, onlangs nog aan ons verteld heeft dat HTC zich in Nederland wil positioneren als een premium brand en daar past deze strategie niet goed in.

HTC Magic

Ander nieuws dat Chou wist te melden, is dat de HTC Magic sinds zijn lancering in april wereldwijd een miljoen keer verkocht is. Dit is een erg mooi resultaat voor HTC, aangezien het toestel relatief duur is en HTC nog niet zo veel bekendheid heeft als bijvoorbeeld Samsung en Nokia. Mocht je meer willen weten over de HTC Magic, dan kun je hier onze review van het toestel lezen. Ook van de HTC Hero zullen wij binnenkort een review online hebben.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters