HTC verliest patentenstrijd met Apple in Amerika

De Amerikaanse International Trade Commission heeft gevonnist dat HTC patenten van Apple heeft geschonden. Als gevolg van deze schending mag HTC vanaf april 2012 sommige producten niet meer importeren in de VS.

De uitspraak werd eerder op de avond door de ITC gedaan, zo meldt Allthings D. Momenteel is nog onduidelijk wat de exacte gevolgen zijn voor HTC. HTC heeft volgens The Verge het patent met nummer 5946647 geschonden. HTC heeft volgens de ITC twee patenten van Apple geschonden.

Opvallend is dat het patent meer betrekking heeft op het Android OS dan op HTC-smartphones. Hierdoor kan het zo zijn dat de Androidproducten van andere fabrikanten door Apple met hetzelfde patent in de hand ook om zeep geholpen worden in toekomstige rechtszaken. Het patent beschrijft data-analyse op systeemniveau van een OS. Het tweede patent beschrijft hoe een telefoonnummer uit een e-mail opgeslagen kan worden in het telefoonboek.

In de uitspraak valt te lezen dat HTC deze patenten van Apple heeft geschonden. Als gevolg hiervan heeft de ITC HTC verboden om vanaf 19 april 2012 bijna alle HTC-producten te importeren en te verkopen in Amerika. Het gaat om smartphones van HTC die lopen op Android 1.6 tot en met 2.2.

Later zal duidelijk worden wat de exacte omvang zal zijn van deze uitspraak. HTC laat inmiddels weten dat het bedrijf al een oplossing klaar heeft liggen voor de gewraakte patenten: een software-fix. Deze update zal door april door HTC uitgerold worden voor de telefoons die misbruik maken van Apple’s patenten.

De president van Amerika kan voor Apple nog roet in het eten gooien. De president moet namelijk de blokkade goedkeuren en mag eventueel zelfs een veto uitspreken over de uitspraak van de ITC. De kans dat dit gebeurt is echter klein.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters