HTC verliest van Apple, tekent hoger beroep aan

HTC heeft verloren van Apple in een patentrechtszaak, maar tekent daartegen hoger beroep aan. De Google-patenten die HTC had verkregen, hebben het Taiwanese bedrijf weinig geholpen.

HTC vs Apple patents

De rechter van de International Trade Commission – die een importverbod voor patentschendende producten kan afkondigen in Amerika – besloot dat de patenten die Google (via de aankoop van Motorola) aan HTC had gegeven, te ‘generiek’ waren om te kunnen claimen. Apple mag er dus wel gebruik van maken. Daarmee is belangrijk wisselgeld voor HTC verloren gegaan. Apple wil Androidtelefoons van HTC verbieden en heeft daartoe al een eerste positieve rechterlijke uitspraak verkregen van de Amerikaanse rechter.

De gechonden patenten hadden betrekking op onderdelen van de Androidsoftware. Reden waarom Google zich ernstig zorgen maakt, want nu kunnen ook andere producenten van Androidtelefoons worden aangepakt door Apple.

Het laatste rechterlijke oordeel luidt dat Apple vier patenten van HTC niet heeft geschonden. Het ging om patenten die betrekking hadden op de stroomvoorziening en het toetsen van een telefoonnummer op smartphones. Die patenten zijn weliswaar geldig en zijn eigendom van HTC, maar Apple heeft desondanks aan het langste eind getrokken, zoals al eerder tegen Samsung, die eigen 3G-patenten vruchteloos in stelling bracht.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Lastig hoor om hier over te oordelen maar wel opvallend dat als een uitspraak niet is zoals anderen het graag hadden gezien dat het dan meteen niet eerlijk is geweest. (nee, ik ben geen Apple fan maar voor een ander merk, wat ook regelmatig gebasht word).

 2. ikke -

  Is gewoon belachelijk die uitspraak vd rechter. Heeft kennelijk geen vooronderzoek gedaan of omgekocht ofzo want dit kan gewoon niet, simpel zat. Volledig terecht dus en hierkon je dus op eachten dat ze beroep gingen aantekenen. Aangezien ze zeker wel in hun recht staan en niet zomaar iets roepen/claimen.

  Apple wordt keihard teruggepakt met hun verboden die betrekking hebben op Samsungs en HTCs eigen toestellen. Gewoon zwaar belachelijk dat de rechter deze patenten negeert. Een Apple fan zeker? Een rechter zou neutral en onbevooroordeeld moeten zijn maar dat betwijfel ik toch ten zeerste in dit geval….

 3. Bahri -

  De Rechters zijn gewoon omgekocht door Apple ,kan niet anders wat een belachelijke beslissing ..
  Das het zelfde als dat Minister van Joodse buitenlandse en binnenlandse zaken meneer Ulrich Rosenthal zegt dat de palestijnen niet onderdrukt worden door Israel :(:(

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters