HTC verliest van Apple, tekent hoger beroep aan

HTC heeft verloren van Apple in een patentrechtszaak, maar tekent daartegen hoger beroep aan. De Google-patenten die HTC had verkregen, hebben het Taiwanese bedrijf weinig geholpen.

HTC vs Apple patents

De rechter van de International Trade Commission – die een importverbod voor patentschendende producten kan afkondigen in Amerika – besloot dat de patenten die Google (via de aankoop van Motorola) aan HTC had gegeven, te ‘generiek’ waren om te kunnen claimen. Apple mag er dus wel gebruik van maken. Daarmee is belangrijk wisselgeld voor HTC verloren gegaan. Apple wil Androidtelefoons van HTC verbieden en heeft daartoe al een eerste positieve rechterlijke uitspraak verkregen van de Amerikaanse rechter.

De gechonden patenten hadden betrekking op onderdelen van de Androidsoftware. Reden waarom Google zich ernstig zorgen maakt, want nu kunnen ook andere producenten van Androidtelefoons worden aangepakt door Apple.

Het laatste rechterlijke oordeel luidt dat Apple vier patenten van HTC niet heeft geschonden. Het ging om patenten die betrekking hadden op de stroomvoorziening en het toetsen van een telefoonnummer op smartphones. Die patenten zijn weliswaar geldig en zijn eigendom van HTC, maar Apple heeft desondanks aan het langste eind getrokken, zoals al eerder tegen Samsung, die eigen 3G-patenten vruchteloos in stelling bracht.

Bron: Ubergizmo

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters