HTC verontschuldigt zich voor matige One M9

De topvrouw van HTC, Cher Wang, heeft zich tegenover de aandeelhouders van het bedrijf verontschuldigd voor de matige One M9. Het vlaggenschip van HTC verkoopt niet goed en kampte met oververhittingsproblemen.

Cher Wang CEO HTC

Hierover schrijft de Taiwanese krant Taipei Times. Bovendien staat het bedrijf er op dit moment heel slecht voor. Het aandeel van HTC was in twaalf jaar tijd niet zo weinig waard. Dit is voor een groot deel te wijten aan het feit dat de One M9 dus matig werd ontvangen. Naast oververhittingsproblemen verschilde deze smartphone nauwelijks van de One M8, zijn voorganger. Sterker nog: op bepaalde vlakken vonden wij dat de One M8 zelfs beter scoorde dan de One M9.

Een andere reden dat het niet zo goed gaat bij HTC, zou de matige marketing zijn. Ook zouden bepaalde afdelingen binnen de fabrikant niet heel efficiënt te werk gaan.

Omdat de HTC One M9 zo tegenviel, gaat de fabrikant nu in de tegenaanval in de hoop het tij te keren. Zo komt HTC in het vierde kwartaal van dit jaar met een nieuwe high end-smartphone, die door Wang liefkozend al een ‘hero’ wordt genoemd.

Of de smartphone zo gaat heten of dat het een koosnaampje is, weten we niet. De ontwikkeling van deze telefoon staat los van het nieuwe vlaggenschip. De HTC One M10 wordt waarschijnlijk ergens tussen maart en mei volgend jaar gepresenteerd.

HTC is sowieso wel druk bezig de laatste tijd met nieuwe smartphones. Naast de HTC One M9 heb je nu namelijk ook de One E9, One M9+ en de One ME. Stuk voor stuk high-enders, die overigens niet overal verkrijgbaar zijn.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters