HTC verontschuldigt zich voor matige One M9

De topvrouw van HTC, Cher Wang, heeft zich tegenover de aandeelhouders van het bedrijf verontschuldigd voor de matige One M9. Het vlaggenschip van HTC verkoopt niet goed en kampte met oververhittingsproblemen.

Cher Wang CEO HTC

Hierover schrijft de Taiwanese krant Taipei Times. Bovendien staat het bedrijf er op dit moment heel slecht voor. Het aandeel van HTC was in twaalf jaar tijd niet zo weinig waard. Dit is voor een groot deel te wijten aan het feit dat de One M9 dus matig werd ontvangen. Naast oververhittingsproblemen verschilde deze smartphone nauwelijks van de One M8, zijn voorganger. Sterker nog: op bepaalde vlakken vonden wij dat de One M8 zelfs beter scoorde dan de One M9.

Een andere reden dat het niet zo goed gaat bij HTC, zou de matige marketing zijn. Ook zouden bepaalde afdelingen binnen de fabrikant niet heel efficiënt te werk gaan.

Omdat de HTC One M9 zo tegenviel, gaat de fabrikant nu in de tegenaanval in de hoop het tij te keren. Zo komt HTC in het vierde kwartaal van dit jaar met een nieuwe high end-smartphone, die door Wang liefkozend al een ‘hero’ wordt genoemd.

Of de smartphone zo gaat heten of dat het een koosnaampje is, weten we niet. De ontwikkeling van deze telefoon staat los van het nieuwe vlaggenschip. De HTC One M10 wordt waarschijnlijk ergens tussen maart en mei volgend jaar gepresenteerd.

HTC is sowieso wel druk bezig de laatste tijd met nieuwe smartphones. Naast de HTC One M9 heb je nu namelijk ook de One E9, One M9+ en de One ME. Stuk voor stuk high-enders, die overigens niet overal verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. iRobot -

    Wat een verrassing. Elke reviewer die het ding in handen kreeg probeerde met omwegen het ding niet helemaal af te branden. De M8 is gewoon een fijner toestel. HTC zelf moet dit dus al geweten hebben maar hebben de M9 onderdruk uit gebracht.
    Qualcomm heeft eveneens onder druk van de markt een 64bits architectuur ingezet van ARM die niet geschikt was voor smartphones. ARM waarschuwde maar Qualcomm en HTC sloegen het in de wind.
    Tja…. met zo'n bedrijfsvoering heb je je bestaansrecht als bedrijf wat mij betreft verspeeld. En de dupe is de trouwe HTC koper. Shame on you HTC.

  2. sunwolfxD -

    Ik heb al 2 jaar de HTC One m7 en ik moet zeggen dat ik er nog altijd zeer tevreden mee ben. Gelukkig maar, want pas vanaf dat er een waardige opvolger is van HTC ga ik upgraden.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters