'HTC verwacht volgend jaar twee keer zoveel telefoons te verkopen'

Volgens Digitimes is HTC van plan volgend jaar tussen de 45 en 50 miljoen telefoons te verkopen. Dat is twee keer zoveel als in 2010 en het is dus de vraag of HTC dit aantal telefoons überhaupt wel kan produceren.

HTC Desire piano

HTC heeft nu al moeite om de vraag naar haar smartphones bij te benen, met als gevolg dat een aantal populaire nieuwe modellen, waaronder de Desire HD, slecht leverbaar is. Desondanks verwacht het bedrijf in 2011 nog eens twee keer zoveel telefoons over de toonbank te schuiven als dit jaar. Als we Digitimes mogen geloven althans.

Volgens Digitimes is HTC op dit moment aan het ‘shoppen’ voor nieuwe printplaten, waarbij ze een totaal volume van zo’n 50 miljoen printplaten willen bereiken. Daarvoor zou de producent onder andere aangeklopt hebben bij Ichia Technologies, een bedrijf dat al eerder toetsenbordjes voor HTC-toestellen leverde en ook een leverancier van Nokia is.

Hoe groot het aandeel van Windows Phone 7 binnen het portfolio waarmee HTC dit wil bereiken zal zijn is nog even afwachten volgens Pocketnow. HTC zou namelijk nog op de resultaten van de eerste maanden van 2011 willen wachten voordat ze het platform echt succesvol durven noemen. Als dat het geval is, dan zal dat natuurlijk op termijn ook binnen het portfolio van HTC te zien zijn en mocht HTC het platform van Microsoft niet als succes zien, dan wordt wellicht een aantal projecten stopgezet, wat resulteert in een kleiner aantal Windows Phone 7-toestellen van HTC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters