'HTC verwacht volgend jaar twee keer zoveel telefoons te verkopen'

Volgens Digitimes is HTC van plan volgend jaar tussen de 45 en 50 miljoen telefoons te verkopen. Dat is twee keer zoveel als in 2010 en het is dus de vraag of HTC dit aantal telefoons überhaupt wel kan produceren.

HTC Desire piano

HTC heeft nu al moeite om de vraag naar haar smartphones bij te benen, met als gevolg dat een aantal populaire nieuwe modellen, waaronder de Desire HD, slecht leverbaar is. Desondanks verwacht het bedrijf in 2011 nog eens twee keer zoveel telefoons over de toonbank te schuiven als dit jaar. Als we Digitimes mogen geloven althans.

Volgens Digitimes is HTC op dit moment aan het ‘shoppen’ voor nieuwe printplaten, waarbij ze een totaal volume van zo’n 50 miljoen printplaten willen bereiken. Daarvoor zou de producent onder andere aangeklopt hebben bij Ichia Technologies, een bedrijf dat al eerder toetsenbordjes voor HTC-toestellen leverde en ook een leverancier van Nokia is.

Hoe groot het aandeel van Windows Phone 7 binnen het portfolio waarmee HTC dit wil bereiken zal zijn is nog even afwachten volgens Pocketnow. HTC zou namelijk nog op de resultaten van de eerste maanden van 2011 willen wachten voordat ze het platform echt succesvol durven noemen. Als dat het geval is, dan zal dat natuurlijk op termijn ook binnen het portfolio van HTC te zien zijn en mocht HTC het platform van Microsoft niet als succes zien, dan wordt wellicht een aantal projecten stopgezet, wat resulteert in een kleiner aantal Windows Phone 7-toestellen van HTC.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters