HTC vindt 'cloudcomputing' voor smartphones de toekomst

Smartphonemaker HTC denkt dat cloud computing in de nabije toekomst een grote rol gaat spelen voor smartphones. HTC-baas Peter Chou heeft het concept al omarmd, met de nieuwe dienst HTCsense.com voor de nieuwste telefoonmodellen.

chouDoor cloud computing staat de informatie die je raadpleegt, niet meer op je eigen computer of telefoon, maar haalt die het van internet. Alle belangrijke zaken worden daar, in ‘the cloud’, opgeslagen en het kan altijd en overal geraadpleegd worden. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

Peter Chou ziet hierin de toekomst voor smartphones, die veel minder opslagcapaciteit hebben dan pc’s of laptops. Wie de functionaliteit van zijn telefoon straks wil uitbreiden, kan niet om ‘the cloud’ heen. “Cloud computing speelt straks een belangrijke rol voor smartphones. Als de smartphones krachtiger worden, kunnen we niet meer alles op het toestel opslaan; we hebben de ‘cloud’ nodig.”

Chou sprak tijdens het GSMA Mobile Asia Congress. Hij wees op de eigen cloud die HTC al heeft gesticht, genaamd HTCsense.com. Bezitters van de HTC Desire HD en de HTC Desire Z kunnen daar al gebruik van maken. Via internet kan opgeslagen informatie op deze telefoons worden gemanipuleerd en zelfs gewist. Ook kan een verloren telefoon, mits die nog steeds aan staat en verbinding heeft met internet en dus ook met ‘de cloud’, via HTCsense.com worden teruggevonden. Althans, dat is de theorie; onze tests met de beide cloud-toestellen bewezen dat HTCSense.com nog niet zo goed werkt. Maar dat kan natuurlijk veranderen.

Tijdens het GSMA Congress werd bevestigd dat Google de cloud voor Android-apparaten zal uitbreiden met een streaming muziekdienst. En vandaag is ook bekend geworden dat Google Docs ook via mobieltjes kan worden gebruikt, waarover in een ander artikel meer is te lezen.

Bron: fiercewireless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Fuzzillogic -

    Duh. Ik heb al jaren m'n afspraken en contacten e.d. in "de cloud" staan. Daar gebruik ik gewoon SyncML voor. Werkt toppie, en qua concept niks nieuws.

    Waar ik altijd bang voor ben als ik dit soort uitspraken lees van CEO's is dat ze weer een nieuw proprietair (ipv open) systeem "bedenken", zodat je als gebruiker niet je eigen dienst kunt kiezen en je er qua privacy vooral niet op vooruit gaat. :X

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters