HTC vindt 'cloudcomputing' voor smartphones de toekomst

Smartphonemaker HTC denkt dat cloud computing in de nabije toekomst een grote rol gaat spelen voor smartphones. HTC-baas Peter Chou heeft het concept al omarmd, met de nieuwe dienst HTCsense.com voor de nieuwste telefoonmodellen.

chouDoor cloud computing staat de informatie die je raadpleegt, niet meer op je eigen computer of telefoon, maar haalt die het van internet. Alle belangrijke zaken worden daar, in ‘the cloud’, opgeslagen en het kan altijd en overal geraadpleegd worden. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

Peter Chou ziet hierin de toekomst voor smartphones, die veel minder opslagcapaciteit hebben dan pc’s of laptops. Wie de functionaliteit van zijn telefoon straks wil uitbreiden, kan niet om ‘the cloud’ heen. “Cloud computing speelt straks een belangrijke rol voor smartphones. Als de smartphones krachtiger worden, kunnen we niet meer alles op het toestel opslaan; we hebben de ‘cloud’ nodig.”

Chou sprak tijdens het GSMA Mobile Asia Congress. Hij wees op de eigen cloud die HTC al heeft gesticht, genaamd HTCsense.com. Bezitters van de HTC Desire HD en de HTC Desire Z kunnen daar al gebruik van maken. Via internet kan opgeslagen informatie op deze telefoons worden gemanipuleerd en zelfs gewist. Ook kan een verloren telefoon, mits die nog steeds aan staat en verbinding heeft met internet en dus ook met ‘de cloud’, via HTCsense.com worden teruggevonden. Althans, dat is de theorie; onze tests met de beide cloud-toestellen bewezen dat HTCSense.com nog niet zo goed werkt. Maar dat kan natuurlijk veranderen.

Tijdens het GSMA Congress werd bevestigd dat Google de cloud voor Android-apparaten zal uitbreiden met een streaming muziekdienst. En vandaag is ook bekend geworden dat Google Docs ook via mobieltjes kan worden gebruikt, waarover in een ander artikel meer is te lezen.

Bron: fiercewireless

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters