HTC vist achter het net bij ontwikkelen Jelly Bean-tablet

Digitimes meldt dat niet HTC, maar Asus is uitverkoren door Google om een soort Nexustablet te maken. De 7-inch tablet wordt erg goedkoop in de markt gezet, voor zon 200 euro.

Asus memo tablet

HTC meldde tijdens het Mobile World Congress aan journalisten dat het bedrijf hoopte weer in aanmerking te komen voor het ontwikkelen van een Nexus-apparaat. De Taiwanese fabrikant heeft de eerste twee Googletelefoons gemaakt, de G1 en de Nexus One. Daarna nam Samsung het stokje over met de Nexus S en de Galaxy Nexus.

De volgende versie van Android heet Jelly Bean. Kennelijk wil Google die versie laten zien op een tablet die qua prijspeil de iPad van Apple naar de kroon steekt. Ook moet de nieuwe Google-tablet goedkoper worden, of ongeveer net zo goedkoop, als de Amazon Kindle Fire. Die geldt nu zo’n beetje als de goedkoopste kwaliteitstablet. Die loopt overigens op Android.

Volgens Digitimes is HTC niet als partner uitgekozen door Google omdat HTC teveel te zeggen wilde hebben over het ontwikkeltraject. Ook is HTC volgens de Aziatische site bang dat het imago van producent van high-end producten aangetast zou worden door zo’n goedkope tablet.

Asus is echter al jaren bezig met de productie van goedkope apparaten, en heeft daar kennelijk minder moeite mee. De Nexustablet wordt ergens in het najaar verwacht.

Bron: HTC Source

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. MannyHtc -

  Hier zelfde probleem,site openen op pc gaat niet! Begint alleen maar een bestand te downloaden,op m'n IPad werkt het wel gewoon goed?!

 2. jopie -

  Waarom is dit artikel zo op HTC gericht? Het nieuws is toch juist dat Asus de Nexus tablet gaat maken? Het hele artikel had net zo goed over het feit kunnen gaan dat Samsung hem ook niet gaat maken..
  Wat mij betreft is dat net zo opvallend gezien de Galaxy Nexus en ook de manier van goedkope mobieltjes bakken.

  1. bartvuijk -

   Het artikel is zo op HTC gericht, omdat die firma onlangs breeduit bekendmaakte voor de ontwikkeling van die nieuwe Nexustablet te willen gaan. En als dat dan niet doorgaat is het nieuws. Over Asus hebben we eerder al apart bericht.

 3. rick -

  Als ik alaboutphones wil openen of naar home page wil gaan begint hij op mijn android (4.0.3) browser een bin bestand te downloaden, hebben hier meer mensen last van?

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters