HTC vist achter het net bij ontwikkelen Jelly Bean-tablet

Digitimes meldt dat niet HTC, maar Asus is uitverkoren door Google om een soort Nexustablet te maken. De 7-inch tablet wordt erg goedkoop in de markt gezet, voor zon 200 euro.

Asus memo tablet

HTC meldde tijdens het Mobile World Congress aan journalisten dat het bedrijf hoopte weer in aanmerking te komen voor het ontwikkelen van een Nexus-apparaat. De Taiwanese fabrikant heeft de eerste twee Googletelefoons gemaakt, de G1 en de Nexus One. Daarna nam Samsung het stokje over met de Nexus S en de Galaxy Nexus.

De volgende versie van Android heet Jelly Bean. Kennelijk wil Google die versie laten zien op een tablet die qua prijspeil de iPad van Apple naar de kroon steekt. Ook moet de nieuwe Google-tablet goedkoper worden, of ongeveer net zo goedkoop, als de Amazon Kindle Fire. Die geldt nu zo’n beetje als de goedkoopste kwaliteitstablet. Die loopt overigens op Android.

Volgens Digitimes is HTC niet als partner uitgekozen door Google omdat HTC teveel te zeggen wilde hebben over het ontwikkeltraject. Ook is HTC volgens de Aziatische site bang dat het imago van producent van high-end producten aangetast zou worden door zo’n goedkope tablet.

Asus is echter al jaren bezig met de productie van goedkope apparaten, en heeft daar kennelijk minder moeite mee. De Nexustablet wordt ergens in het najaar verwacht.

Bron: HTC Source

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. MannyHtc -

  Hier zelfde probleem,site openen op pc gaat niet! Begint alleen maar een bestand te downloaden,op m'n IPad werkt het wel gewoon goed?!

 2. jopie -

  Waarom is dit artikel zo op HTC gericht? Het nieuws is toch juist dat Asus de Nexus tablet gaat maken? Het hele artikel had net zo goed over het feit kunnen gaan dat Samsung hem ook niet gaat maken..
  Wat mij betreft is dat net zo opvallend gezien de Galaxy Nexus en ook de manier van goedkope mobieltjes bakken.

  1. bartvuijk -

   Het artikel is zo op HTC gericht, omdat die firma onlangs breeduit bekendmaakte voor de ontwikkeling van die nieuwe Nexustablet te willen gaan. En als dat dan niet doorgaat is het nieuws. Over Asus hebben we eerder al apart bericht.

 3. rick -

  Als ik alaboutphones wil openen of naar home page wil gaan begint hij op mijn android (4.0.3) browser een bin bestand te downloaden, hebben hier meer mensen last van?

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters