HTC Vive vanaf nu beschikbaar in Nederland en België

De HTC Vive is vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux voor 899 euro. Daarvoor krijg je de bril, twee controllers en een aantal gratis games.

Virtual Reality

Virtual reality komt dit jaar eindelijk een beetje van de grond met de releases van headsets zoals de Gear VR, de Oculus Rift en de Playstation VR. Virtual reality houdt in dat je een soort bril op zet waarmee je als het ware in een virtuele wereld rond loopt. De headsets houden namelijk precies bij welke bewegingen je maakt, waardoor je ook echt in de virtuele wereld naar keuze rond kunt kijken.

Fabrikanten worden steeds beter in het inbouwen van scherpe schermen en preciezere tracking software, waardoor de illusie steeds sterker wordt. Zo kun je je als gamer dus echt in de wereld van je favoriete games wanen, waardoor het spelen van games een hele nieuwe dimensie krijgt. Zelfs je perceptie van tijd kan veranderen als je een virtual reality headset gebruikt.

htc-vive-consumer-edition-1456198913-sRo7-full-width-inline

HTC Vive

Een van de grootste spelers op de virtual reality markt, de HTC Vive, is nu dan eindelijk ook in Nederland en België beschikbaar. De in samenwerking met Valve (bekend van Steam) ontwikkelde virtual reality headset gaat in de Benelux maar liefst 899 euro kosten. Voor dat bedrag krijg je echter wel standaard twee controllers meegeleverd. Daarnaast krijg je ook oordopjes, twee basisstations, en de Vive Link Box om de bril met je computer te verbinden. Ook zit er een speciale camera in de Vive ingebouwd zodat je niet tegen muren op loopt.

Ter vergelijking: voor de Oculus Rift moet je zelf een controller kopen. De eerder dit jaar uitgebrachte virtual reality headset van Oculus kost echter ook tweehonderd euro minder dan de Vive. Naast de hardware krijgen kopers van de HTC Vive Consumer Edition ook twee gratis games – Fantastic Contraption en Job Simulator – en de fascinerende Google Tilt Brush-app. Daarnaast zijn er al talloze virtual reality games voor de bril te koop via onder andere Steam. Zelfs Ikea heeft al een app voor HTC’s headset uitgebracht.

HTC Vive controller
De HTC Vive controller

Benodigde hardware

Voor het gebruiken van de HTC Vive heb je een relatief krachtige computer nodig. Je kunt met de speciale Steam VR-app controleren of jouw computer de hardware aan kan, en zo niet dan geeft de app ook tips hoe je daar verandering in kan brengen. HTC raadt op zijn minst een systeem aan met een NVIDIA GeForce GTX 970 of een AMD Radeon R9 290. De HTC Vive was vanaf 29 februari al te pre-orderen en is nu voor iedereen te koop via de officiële website.

 

 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters