HTC Vive heeft problemen met reserveringen

Afgelopen tijd hebben sommige mensen problemen met hun reservering van de HTC’s VR-bril, de HTC Vive. De creditcards van mensen die hun reservering hadden geplaatst werden op 1 april ineens geweigerd, waardoor de reserveringen geannuleerd werden.

Problemen

HTC Vive
De HTC Vive met controllers

HTC zegt dat het weigeren van de creditcards op 1 april te maken heeft met financiële instanties, maar het probleem ligt eigenlijk bij Digital River. Digital River verzond twee transacties in een minuut, maar de eerste transactie was onvolledig en miste details waardoor de fraude-alarmen van banken afgingen. HTC had snel actie moeten ondernemen maar ze deden niks en lieten de automatische 36 uur durende time out alle bestellingen annuleren. Veel van de geweigerde bestellingen zijn al opnieuw verwerkt. De HTC Vive wordt als het goed is dinsdag geleverd, maar dat kan ook een maand duren.

“Als een klant een Vive heeft gereserveerd, moedigen we deze klanten aan contact op te nemen met hun financiële instantie, om ze op de hoogte te brengen van aankomende afschrijvingen”, aldus een woordvoerder. Als jij ook problemen hebt met je reservering, dan hoef je niet ongerust te zijn, aangezien je je plek in de rij gewoon behoudt. Je HTC Vive zal dus niet ineens niet meer verkrijgbaar zijn.

De HTC Vive kost op dit moment 700 euro en de eerste exemplaren zullen dinsdag binnenkomen bij klanten. Oculus heeft ook problemen met verzendingen door een tekort aan sommige onderdelen.

HTC Vive

HTC Vive
Een vrouw probeert de Vive op Gamescom in 2015.

De HTC Vive werd vorig jaar op Mobile World Congress aangekondigd. De Vive is meer dan een simpele bril. Het platform wordt verkocht met een headset, controllers en twee ‘laser pods’. Ieder onderdeel speelt een belangrijke rol bij wat de Vive zo gaaf moet gaan maken. Het zijn vooral de pods waarmee HTC’s VR-platform zich onderscheidt. Deze apparaatjes hang je aan de muur, waarna ze de sensoren in de bril en controllers constant in de gaten houden. Waarom? Zodat je bewegingen accuraat vertaald kunnen worden naar een digitale omgeving.

Bron: Reddit

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters