HTC Vive pre-orders kennen sterke start

De HTC Vive werd in de eerste tien minuten al meer dan 15.000 keer besteld, dat meldt een medewerker van HTC op Twitter.

HTC Vive als zoete broodjes over de toonbank

De HTC Vive is sinds maandag online te bestellen en de pre-orders zijn goed van start gegaan. In de eerste tien minuten waarin het mogelijk was om een exemplaar te bestellen zouden er al 15.000 bestellingen zijn geplaatst. Dat nieuws werd op Twitter gepost door een medewerker van het VR-team van HTC.

De HTC Vive is een virtual-reality bril ontwikkeld in samenwerking met Valve, het bedrijf achter Steam. De bril kost zo’n 899 euro en is daarmee zo’n 200 euro duurder dan zijn concurrent de Oculus Rift. In de prijs van de Vive zijn echter wel twee controllers en basisstations inbegrepen.

Verwacht wordt dat de virtual-reality bril van HTC in april bij de eerste gelukkigen in de bus valt. De bril stelt gebruikers in staat omĀ in virtuele omgevingen rond te lopen, bijvoorbeeld in het kader van een game. Bovendien is het mogelijk om bijvoorbeeld naar films te kijken in een virtuele omgeving. In tegenstelling tot de Gear VR van Samsung is er wel een krachtige PC nodig om de bril te kunnen gebruiken.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters