HTC vraag om importverbod voor de Apple iPhone, iPad en iPod

HTC heeft opnieuw Apple aangeklaagd in Amerika. De producent wil dat Apple geen iPods, iPhones en iPads meer mag importeren naar Amerika.

Apple heeft de afgelopen jaren een juridische strijd tegen verschillende bedrijven in beweging gezet, maar nu lijken de concurrenten van de producent ook eigen initiatief te nemen als het gaat om de rechtsgang en bescherming van eigen intellectueel eigendom. Nadat onlangs Nokia voor de tweede keer Apple in Amerika wist aan te klagen voor dertien patenten die Apple geschonden zou hebben, doet HTC er nu ook een schepje bovenop. Nadat Apple HTC had aangeklaagd voor twintig patenten wist HTC te melden dat het maar al te graag de strijd met Apple aan gaat. Apple zag de bui al hangen en ging zelfs een stapje verder omdat het om een importverbod vroeg voor de Verenigde Staten voor HTC-telefoons.

HTC weet nu het zelfde kunstje te herhalen door de zelfde International Trade Commission in de VS te vragen om een importverbod van Apple producten zoals de iPad, iPhone en iPod. Volgens HTC schendt Apple met haar producten intellectueel eigendom van HTC. Het begint nu een beetje een bizar spelletje te worden waarbij de Amerikaanse staat de dupe is aangezien die alles zorgvuldig dient uit te zoeken en deze vete dient te bezweren. De uitspraak zal ergens in 2011 volgen, aldus het ITC.

HTC vs Apple 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters