HTC vraag om importverbod voor de Apple iPhone, iPad en iPod

HTC heeft opnieuw Apple aangeklaagd in Amerika. De producent wil dat Apple geen iPods, iPhones en iPads meer mag importeren naar Amerika.

Apple heeft de afgelopen jaren een juridische strijd tegen verschillende bedrijven in beweging gezet, maar nu lijken de concurrenten van de producent ook eigen initiatief te nemen als het gaat om de rechtsgang en bescherming van eigen intellectueel eigendom. Nadat onlangs Nokia voor de tweede keer Apple in Amerika wist aan te klagen voor dertien patenten die Apple geschonden zou hebben, doet HTC er nu ook een schepje bovenop. Nadat Apple HTC had aangeklaagd voor twintig patenten wist HTC te melden dat het maar al te graag de strijd met Apple aan gaat. Apple zag de bui al hangen en ging zelfs een stapje verder omdat het om een importverbod vroeg voor de Verenigde Staten voor HTC-telefoons.

HTC weet nu het zelfde kunstje te herhalen door de zelfde International Trade Commission in de VS te vragen om een importverbod van Apple producten zoals de iPad, iPhone en iPod. Volgens HTC schendt Apple met haar producten intellectueel eigendom van HTC. Het begint nu een beetje een bizar spelletje te worden waarbij de Amerikaanse staat de dupe is aangezien die alles zorgvuldig dient uit te zoeken en deze vete dient te bezweren. De uitspraak zal ergens in 2011 volgen, aldus het ITC.

HTC vs Apple 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters