HTC vraagt hacker te stoppen met het maken van roms

Smartphonefabrikant HTC is begonnen met het eisen en stopzetten van het modificeren en verspreiden van roms voor HTC-telefoons. De fabrikant kan zich er niet in vinden dat hackers software als HTC Sense overzetten en het gebruiken voor custom roms en deze vervolgens op andere servers delen met elkaar.

Een populaire hacker die roms maakt voor onder anderen HTC-telefoons is door de juridische afdeling van de fabrikant gevraagd om te stoppen met zijn activiteiten en zijn eigen website offline te zetten. HTC staat als sinds jaar en dag bekend als de producent die oogluikend toe stond dat mensen aan de haal gingen met haar software en telefoons om ze zo eventueel beter te maken of aan te passen naar eigen wens. Al sinds de eerste Qtek-telefoons leefde de grootste hackers community genaamd XDA-Developers op om custom roms te maken voor de verschillende Windows Mobile-telefoons van Qtek.

Maar omdat HTC steeds meer eigen software in haar telefoons stopt sinds de komst van TouchFlo en HTC Sense lijkt de fabrikant steeds minder gecharmeerd van deze praktijken. Volgens de juridische heren en dames van High Tech Computing maakt de hacker nu inbreuk op het intellectuele eigendom van HTC en het verspreiden en aanpassen van die software is uiteraard ten strengste verbonden. De fabrikant heeft dan ook geëist dat de hacker stopt met zijn werkzaamheden en dat zijn website offline gehaald wordt omdat de roms van de verschillende toestellen op andere servers staan dan die van HTC. De hacker lijkt hier geen trek in te hebben en voorlopig door te gaan met zijn eigen activiteiten. Opvallend is dat XDA-Developers, de grootste community op dit gebied, geen brief heeft gekregen van de fabrikant maar dit zal waarschijnlijk komen doordat de site geen roms zelf host op haar servers maar op servers van externe partijen zoals Rapidshare.

HTC rom 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. henk -

    raar dat ik op xda een totaal ander verhaal hoor.

    conflipper is benaderd door htc vanwege zijn website waar hij roms van allerlei telefoons host (originele roms), deze roms zijn eigendom van htc.

    nergens wordt gesproken over het maken van custom roms.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters