HTC weet 5.4 miljoen smartphones weg te zetten

HTC heeft in het tweede kwartaal bijna de helft meer telefoons verkocht dan het kwartaal ervoor. De producent wist 5.4 miljoen telefoons te verkopen en hoopt er volgend kwartaal zelfs 6.5 miljoen te verschepen.

HTC heeft haar cijfers over het tweede kwartaal van 2010 openbaar gemaakt. De Taiwanees wist erg goede zaken te doen met zijn Desire en Legend waardoor het aantal verscheepte telefoons steeg van 3.3 miljoen stuks in het eerste kwartaal naar 5.4 miljoen stuks in het tweede kwartaal van dit jaar. Vorig jaar nog wist HTC slechts 2.4 miljoen stuks toestellen te verkopen echter is dat in een jaar al meer dan verdubbeld. Ook de omzet van HTC steeg tot 1.8 miljard dollar en dat is een flinke stijging voor de Taiwanese-producent.

De vooruitzichten voor HTC zijn positief te noemen echter heeft de fabrikant wel last van toeleveranciers die niet snel genoeg onderdelen kunnen leveren. Hierdoor is HTC onlangs nog afgestapt van de Amoled-schermen van Samsung en heeft het de Super LCD-schermen van Sony geadopteerd. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen gaat HTC haar twee fabrieken in Taoyuan en Shanghai uitbreiden zodat er respectievelijk tot twee miljoen en één miljoen stuks aan telefoons geproduceerd kunnen worden per maand.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters