HTC weet 5.4 miljoen smartphones weg te zetten

HTC heeft in het tweede kwartaal bijna de helft meer telefoons verkocht dan het kwartaal ervoor. De producent wist 5.4 miljoen telefoons te verkopen en hoopt er volgend kwartaal zelfs 6.5 miljoen te verschepen.

HTC heeft haar cijfers over het tweede kwartaal van 2010 openbaar gemaakt. De Taiwanees wist erg goede zaken te doen met zijn Desire en Legend waardoor het aantal verscheepte telefoons steeg van 3.3 miljoen stuks in het eerste kwartaal naar 5.4 miljoen stuks in het tweede kwartaal van dit jaar. Vorig jaar nog wist HTC slechts 2.4 miljoen stuks toestellen te verkopen echter is dat in een jaar al meer dan verdubbeld. Ook de omzet van HTC steeg tot 1.8 miljard dollar en dat is een flinke stijging voor de Taiwanese-producent.

De vooruitzichten voor HTC zijn positief te noemen echter heeft de fabrikant wel last van toeleveranciers die niet snel genoeg onderdelen kunnen leveren. Hierdoor is HTC onlangs nog afgestapt van de Amoled-schermen van Samsung en heeft het de Super LCD-schermen van Sony geadopteerd. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen gaat HTC haar twee fabrieken in Taoyuan en Shanghai uitbreiden zodat er respectievelijk tot twee miljoen en één miljoen stuks aan telefoons geproduceerd kunnen worden per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters