‘HTC werkt aan een 6,9 inch-tablet’

HTC werkt waarschijnlijk aan een nieuwe tablet met een 6,9 inch-scherm. Het moet een low budget-tablet worden met bijpassende specificaties. Er waren in juni ook al speculaties over een nieuwe HTC tablet, maar vandaag zijn er pas updates over deze tablet.

Specificaties

De HTC tablet gaat waarschijnlijk rond de 150 euro kosten. Wat krijg je daar vandaag de dag voor in tablet-land? Volgens HTC krijg je daar een 6,9 inch HD-scherm voor, 1 GB werkgeheugen en 16 GB opslaggeheugen. Daarnaast krijg je een Spreadtrum SC8830-quadcoreprocessor en 5-megapixelcamera’s aan de voor en achterkant. De nieuwste softwareversie zit er ook niet in, waarschijnlijk krijgt de tablet Android 5.0.

GFXBench

htc tablet
HTC Flyer

Het is nog onduidelijk of de HTC tablet, die verschenen is in GFXBench, ook daadwerkelijk de nieuwe versie is. Er waren in juni namelijk al berichten over een HTC-tablet met een 7 inch-scherm. Deze heette de HTC T7. De GFXBench heeft de nieuwe tablet geregistreerd onder de naam HTC IV5001-A.

De gelekte HTC tablet krijgt wel alle verbindingsmogelijkheden mee. Zo zit er GPS, wifi, Bluetooth en NFC in. De geruchten zijn dat de tablet, als hij op de markt komt, tijdens het Mobile World Congres gepresenteerd wordt.Het is opvallend dat HTC nog met een tablet aan komt zetten. Het bedrijf heeft zich nooit gespecialiseerd in tablets.

HTC tablets

HTC tablet
HTC Nexus 9

De laatste tablet die HTC heeft gemaakt is de Nexus 9 welke in 2014 uitgekomen is. Daarvoor heeft HTC één keer een eigen tablet gemaakt. Dit was de HTC Flyer. Deze tablet is in 2011 uitgekomen en bleek geen succes te zijn. De 7 inch-tablet kon het niet winnen van Apple’s iPad. Naast het bijzondere dat HTC nog een tablet probeert te maken, gaat het ook niet zo goed met het bedrijf. HTC boekt al jaren verlies. Analisten voorspellen al tijden dat het bedrijf het niet lang meer vol gaat houden.

 

Bron: Times News

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters