‘Vacature hint naar verdere samenwerking HTC en Microsoft’

Uit een nieuwe vacature van Microsoft blijkt dat het bedrijf zijn relaties met HTC verder wil uitbreiden, een smartphone van HTC met Windows 10 lijkt dus plots een reële mogelijkheid.

Microsoft verklapt HTC in vacature

Microsoft heeft een nieuwe vacature gepost die er op wijst dat HTC zeker nog niet klaar is met Windows, dat merkte fansite WMpoweruser op. Het Amerikaanse bedrijf zoekt een nieuwe “director of account management” die werkzaam zou zijn in Tapei, Taiwan. Die stad is niet toevallig ook de locatie van het hoofdkantoor van het Taiwanese HTC. De vacature vermeldt expliciet in de taakbeschrijving dat er iemand gezocht wordt om onder andere “alle aspecten van sales en business development met HTC te leiden”.

Het laatste toestel met het toenmalige Windows Phone was de One M8, uitgebracht in 2014. Sindsdien heeft HTC enkel smartphones met Android in de markt gezet. Deze vacature maakt duidelijk dat de relaties tussen Redmond en Taipei nog niet tot een einde zijn gekomen en een nieuwe smartphone van HTC met Windows 10 wel eens in de pijplijn kan zitten.

Beiden kunnen een opsteker gebruiken

HTC kan wel een nieuw succes gebruiken, de fabrikant zit al een tijdje in financiële moeilijkheden. Afgelopen kwartaal boekte het bedrijf nog zo’n 101 miljoen dollar aan verlies. Ook Microsoft heeft het moeilijk om zijn Lumia-smartphones aan de man te brengen, zo werden er in het laatste kwartaal van 2015 zo’n 4,5 miljoen Lumia’s verkocht. Dat zijn er heel wat minder dan de 10,5 miljoen verkochte toestellen in het laatste kwartaal van 2014.

Hoewel deze vacature niet zoveel verklapt lijkt het er toch op dat er iets broeit tussen Microsoft en HTC. Voorlopig is er niet meer informatie bekend over de samenwerking. Verwacht wordt dat HTC zijn nieuwe vlaggenschip, voorlopig nog gekend als de One M10, in april wordt aangekondigd.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters