HTC: 'Wij verdedigen ons tegen Apple met eigen patenten'

HTC heeft weliswaar een gevoelige rechtszaak over twee patenten verloren van Apple, maar de Taiwanese fabrikant gaat tot de tanden gewapend de tweede ronde van deze strijd in. Met de nieuw verkregen patenten van de onlangs opgekochte fabrikant S3 Graphics denkt HTC de zaak in hoger beroep te gaan winnen.

Apple HTC

Apple klaagde HTC aan voor de International Trade Commission in Amerika, die tot een importverbod kan besluiten. In een tussenvonnis heeft de ITC besloten dat HTC van de tien patenten die Apple aandroeg, er twee had geschonden. Die twee patenten hadden te maken met functies van Android, het gebruikte besturingssysteem. Daarom is het een verstrekkende uitspraak: in principe kan Apple nu alle Android-apparaten op dezelfde gronden laten verbieden in Amerika.

De patenten hebben te maken met functies die Android en de iPhone met elkaar gemeen hebben, zoals scrolling, rotatie en schalen op de schermen van Android-toestellen. Voor al die zaken heeft Apple patenten geregistreerd, en die zou HTC onwettig gebruiken voor zijn apparaten door die op Android te laten lopen. Een hele reeks Androidtelefoons van HTC en de HTC Flyer tablet wil Apple laten verbieden in de VS.

HTC kan de omstreden functies wel uit Android halen om onder een importverbod uit te komen, maar is dat helemaal niet van plan. Dan zouden de apparaten lang zo leuk niet meer zijn voor de gebruikers. Het is ook niet nodig, meldt CEO Peter Chou van HTC. Want HTC heeft zelf een aantal belangrijke patenten in handen die Apple ongeautoriseerd gebruikt. Die patenten zijn afkomstig van S3 Graphics, dat onlangs een patentrechtszaak van Apple heeft gewonnen, en prompt daarna werd opgekocht door HTC. Dus HTC kan het Apple nu ook heel moeilijk maken.

Los van de patentoorlog in de rechtszaal, vindt Chou dat Apple moet ophouden met dat patentgezeur en op de markt moet concurreren met vernieuwende producten.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters