HTC wil derde producent van Nederland worden

HTC wil meer telefoons verkopen in Nederland. Momenteel staat het bedrijf op de vijfde plek van populaire telefoonmerken. Dat moet minimaal de derde plek worden, meldt HTC-directeur Mark Moons in een interview met het ANP.

HTC Flyer

De derde plek moet nog dit jaar worden bereikt, meldt Moons. Dat zou een flinke prestatie van HTC zijn. De Taiwanese smartphone- en tabletmaker verkoopt momenteel zo’n zeven procent van alle mobiele telefoons in Nederland en moet BlackBerry, Nokia, Apple en Samsung voor zich dulden. Wel heeft HTC inmiddels Sony Ericsson en LG achter zich gelaten.

HTC betrad vijf jaar geleden de Nederlandse markt. Voordien maakte HTC telefoons voor andere merken, zoals Siemens en HP. Moons meldt dat HTC zo zijn eigen gedachten over de toekomst van mobiele telefonie had. Waar andere bedrijven zich nog vooral bezighielden met apparaten waar je toch vooral mee moest kunnen bellen en sms’en, dacht HTC al een paar stappen verder richting de smartphone zoals we die nu kennen.

RIM (BlackBerry) en Apple maken ook uitsluitend smartphones. HTC onderscheidt zich van deze twee concurrenten door het bieden van keuzes, meldt Moons in het ANP-interview. Telefoons in het midden- en het topsegment, groot en klein, en twee besturingssystemen: Android en Windows.

Moons vergeet hierbij trouwens nog het ‘domme’ besturingssysteem Brew van Qualcomm te vermelden, waar HTC twee toestellen mee heeft uitgerust.

De HTC-baas heeft hoge verwachtingen van de Nederlanders, die volgens hem ‘redelijk gadgetgek’ zijn. Het aandeel smartphones op de mobiele telefoonmarkt stijgt, en omdat HTC vrijwel alleen smartphones verkoopt, stijgen de verkoopcijfers mee. Hij vertelt dat er jaarlijks in Nederland 6,5 miljoen telefoons over de toonbank gaan, waarvan naar verwachting dit jaar 4,1 miljoen smartphones.

HTC brengt volgende maand zijn eerste tablet naar Nederland, de Flyer. Dit product is bewust zo ontwikkeld dat het niet op alle andere tablets lijkt. Met het pennetje en de scribe-software biedt de tablet iets dat geen enkele andere Android-tablet heeft. Het ontwikkelen van die technologie duurde even, en daarom is HTC tamelijk laat met zijn entree op de tabletmarkt, verklaart Moons. Maar nu HTC daar eenmaal is, wordt het een blijvertje, belooft hij.

Bron: ANP

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters