HTC wil derde producent van Nederland worden

HTC wil meer telefoons verkopen in Nederland. Momenteel staat het bedrijf op de vijfde plek van populaire telefoonmerken. Dat moet minimaal de derde plek worden, meldt HTC-directeur Mark Moons in een interview met het ANP.

HTC Flyer

De derde plek moet nog dit jaar worden bereikt, meldt Moons. Dat zou een flinke prestatie van HTC zijn. De Taiwanese smartphone- en tabletmaker verkoopt momenteel zo’n zeven procent van alle mobiele telefoons in Nederland en moet BlackBerry, Nokia, Apple en Samsung voor zich dulden. Wel heeft HTC inmiddels Sony Ericsson en LG achter zich gelaten.

HTC betrad vijf jaar geleden de Nederlandse markt. Voordien maakte HTC telefoons voor andere merken, zoals Siemens en HP. Moons meldt dat HTC zo zijn eigen gedachten over de toekomst van mobiele telefonie had. Waar andere bedrijven zich nog vooral bezighielden met apparaten waar je toch vooral mee moest kunnen bellen en sms’en, dacht HTC al een paar stappen verder richting de smartphone zoals we die nu kennen.

RIM (BlackBerry) en Apple maken ook uitsluitend smartphones. HTC onderscheidt zich van deze twee concurrenten door het bieden van keuzes, meldt Moons in het ANP-interview. Telefoons in het midden- en het topsegment, groot en klein, en twee besturingssystemen: Android en Windows.

Moons vergeet hierbij trouwens nog het ‘domme’ besturingssysteem Brew van Qualcomm te vermelden, waar HTC twee toestellen mee heeft uitgerust.

De HTC-baas heeft hoge verwachtingen van de Nederlanders, die volgens hem ‘redelijk gadgetgek’ zijn. Het aandeel smartphones op de mobiele telefoonmarkt stijgt, en omdat HTC vrijwel alleen smartphones verkoopt, stijgen de verkoopcijfers mee. Hij vertelt dat er jaarlijks in Nederland 6,5 miljoen telefoons over de toonbank gaan, waarvan naar verwachting dit jaar 4,1 miljoen smartphones.

HTC brengt volgende maand zijn eerste tablet naar Nederland, de Flyer. Dit product is bewust zo ontwikkeld dat het niet op alle andere tablets lijkt. Met het pennetje en de scribe-software biedt de tablet iets dat geen enkele andere Android-tablet heeft. Het ontwikkelen van die technologie duurde even, en daarom is HTC tamelijk laat met zijn entree op de tabletmarkt, verklaart Moons. Maar nu HTC daar eenmaal is, wordt het een blijvertje, belooft hij.

Bron: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kevin -

  Htc pyramid komt waarschijnlijk niet naar europa aangezien wij geen gebruik maken van het cdma netwerk, en dat is het enige wat de pyramid ondersteund

  1. Danijel -

   Ik kan uit betrouwbare bron vermelden dat hij wel naar Nederland zal gaan komen en ik zal binnenkort zelfs de maand noemen en de specs. Hou AAP dus goed in de gaten ūüėČ

  1. rodney -

   ik heb mijn HD2 al meer dan 1,5 jaar en die werkt nog steeds super,en mijn touch pro is nu bijna 4 jaar oud en werkt ook nog steeds.
   de volgende word de pyramid :Y
   ūüėČ

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters