HTC wil meer content in eigen ecosysteem stoppen

HTC wil niet alleen mooie telefoons maken, maar daar ook wat op zetten. De uitrol van diverse clouddiensten wordt een belangrijk punt voor de Taiwanese fabrikant.

HTC Sense homescreen

HTC heeft al diverse bedrijven opgekocht om zijn eigen cloud wat te vullen, en gaat die content uitbreiden. Moenteel is er de beschikking over Saffron, dat streaming video moet gaan leveren. Ook is er een overeenkomst met OnLive, een bedrijf dat in gaming doet voor mobiele platforms, en heeft HTC een tienprocents aandeel in KKBox, een Taiwanese Online muziekdienst.

CEO Peter Chou van HTC meldde in een interview dat het hierbij niet is afgelopen. Onlangs werden er smartphones gepresenteerd met Beats by dr. Dre, een technologie die een superieure muziekervaring moet opleveren op vooral de Sensation XL en Sensation XE. Chou wil meer van dat soort deals sluiten. HTC beschikt volgens hem over een hoop geld en wil dat investeren in zaken die de HTC-telefoons nog leuker maken voor de klanten.

Gelijktijdig ontkrachtte Chou geruchten dat HTC zijn eigen mobiele besturingssysteem zou willen oprichten, om zo te concurreren tegen Android en Windows Phone. En hij bevestigde dat er volgend jaar een nieuwe tablet van HTC aankomt.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters