'HTC zal op het Mobile World Congress meerdere quadcore-smartphones lanceren'

Volgens een rapport van de JPMorgan Chase zal HTC tijdens het Mobile World Congress in februari meerdere quadcore-smartphones lanceren. Die zouden op de nVidia Tegra 3 SoC gebaseerd zijn.

HTC Edge

De eerste quadcoretelefoon van HTC, de Edge, lekte al uit. Maar daar zal het volgens analist Alvin Kwok van JPMorgan Chase niet bij blijven. Hij verwacht dat er nog meer quadcoretoestellen op stapel staan voor het Mobile World Congress. Daarvoor zou HTC de nVidia Tegra 3-chipset gaan gebruiken. Dat zou ook meteen voor het eerst zijn dat HTC chipsets van een andere fabrikant dan Qualcomm gebruikt. Tevens voorziet Kwok dualcoretelefoons met de Qualcomm Snapdragon MSM8960-chipset onder de motorkap.

Het zit er dik in dat alleen de Tegra 3-toestellen naar Europa komen. De MSM8960 van Qualcomm ondersteunt namelijk LTE, een netwerkstandaard die hier in Europa nog nauwelijks gebruikt wordt. Alle LTE-toestellen die tot nu toe uitgebracht zijn, hebben Europa niet aangedaan.

Volgens Kwok zullen de verkopen van HTC mede dankzij deze toestellen groeien in 2012 en 2013. Voor 2012 voorziet Kwok een groei van 15%, in 2013 moeten de verkopen van HTC met 29% groeien volgens Kwok. Dat is in lijn met wat de CFO van HTC onlangs zei.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eise -

  Dat is dan knap want Qualcomm komt pas volgens jaar met quadcores en heb nog niet gehoord dat ze nu wel ineens eerder komen dus zullen toch voorlopig alleen Quadcoes van Nividia's Tegra 3 zijn gok ik. Dualcores zullen dat zijn van Qualcomm lok vanijkt me?

  Maar ze gebruiken dus ook van andere fabrikant omdat Qualcomm nog geen quadcores klaar heeft en om nu pas volgens jaar daarmee te komen is toch echt mosterd na de maaltijd want dan lig je echt keihard achter ind deze wereld en HTC ligt graag voor.

  We zullen zien maar ben zwaar benieuwd naar vooral wat HTC gaat aankondigen want ik kijk wel uit naar een nieuwe smartphone van hun.

  1. Dominick -

   Dat zal het wel zijn ja. Wat je zegt over nVidia omdat Qualcomm te laat zou zijn is zeker niet perse waar. Die keuze voor Qualcomm is juist de reden waarom HTC vorig jaar later was met de Sensation.

 2. Dennis -

  Inderdaad tijd voor een mooi nieuw toestel .. heb mijn Desire nu wel gezien na bijna 2 jaar :Y

  Welcome in de candyshop zeg ik, kan niet wachten om er weer eentje uit te zoeken ..:P

  1. Dominick -

   Daar zeg je inderdaad wat…. Dat is niet wat Kwok lijkt te zeggen, maar klopt idd wel. APQ zal het niet worden, die hebben een hoger stroomverbruik en zijn dus vooral geschikt voor tablets…

 3. unilizer -

  Kan het zijn dat de MSM8960 een dual-core is en niet een quad-core zoals dit in het bericht staat? De quad-core heeft namelijk APQ8064 als nummer uit de S4 generatie…

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters