HTC zegt drivers aan zijn gebruikers toe

In het voortdurende gevecht met ontevreden smartphonebezitters zou HTC een belangrijke concessie willen doen. De directeur van het bedrijf zou hebben beloofd dat zijn bedrijf de portemonnee trekt voor nieuwe drivers.

In het schier eindeloze kat-en-muisspel tussen de Taiwanese telefoonmaker en zijn klanten blijkt ook chipfabrikant Qualcomm een niet onbelangrijke rol te spelen. De leverancier van de MSM7200- en MSM7500-chipsets die door HTC in zijn smartphones gebruikt worden, blijkt mede debet aan het conflict. Qualcomm zou een ingewikkelde, gelaagde prijsstructuur voor zijn producten hanteren en de volledige features van zijn hardware alleen vrijgeven wanneer de afnemer, in dit geval HTC, extra betaalt voor de benodigde drivers.

HTC lijkt daarmee het slachtoffer van zijn eigen marketing te zijn geworden: de telefoonfabrikant heeft zijn telefoons op basis van de door Qualcomm opgegeven specificaties van de MSM7xxx-chipsets aangeprezen. Die specificaties, en daarmee de beloofde prestaties, zijn echter zonder de juiste drivers niet beschikbaar. HTC probeerde dit op te lossen door zelf de benodigde drivers te schijven. De telefoonmaker lijkt nu voor de makkelijkste weg te kiezen: het bedrijf zou bereid zijn om Qualcomm voor de benodigde drivers te betalen. Peter Chou, de algemeen directeur van HTC, zou hebben aangekondigd dat eind maart een nieuwe driver wordt gepubliceerd. Voor welke HTC-toestellen de driver geschikt is en welke problemen precies zullen worden opgelost, is nog niet bekend. Of de HTC-soap daarmee ten einde is, valt in elk geval te betwijfelen: ook de technici van Qualcomm zouden niet alle claims van hún marketingafdeling kunnen waarmaken.

drivers-not-included-big 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters