HTC zegt drivers aan zijn gebruikers toe

In het voortdurende gevecht met ontevreden smartphonebezitters zou HTC een belangrijke concessie willen doen. De directeur van het bedrijf zou hebben beloofd dat zijn bedrijf de portemonnee trekt voor nieuwe drivers.

In het schier eindeloze kat-en-muisspel tussen de Taiwanese telefoonmaker en zijn klanten blijkt ook chipfabrikant Qualcomm een niet onbelangrijke rol te spelen. De leverancier van de MSM7200- en MSM7500-chipsets die door HTC in zijn smartphones gebruikt worden, blijkt mede debet aan het conflict. Qualcomm zou een ingewikkelde, gelaagde prijsstructuur voor zijn producten hanteren en de volledige features van zijn hardware alleen vrijgeven wanneer de afnemer, in dit geval HTC, extra betaalt voor de benodigde drivers.

HTC lijkt daarmee het slachtoffer van zijn eigen marketing te zijn geworden: de telefoonfabrikant heeft zijn telefoons op basis van de door Qualcomm opgegeven specificaties van de MSM7xxx-chipsets aangeprezen. Die specificaties, en daarmee de beloofde prestaties, zijn echter zonder de juiste drivers niet beschikbaar. HTC probeerde dit op te lossen door zelf de benodigde drivers te schijven. De telefoonmaker lijkt nu voor de makkelijkste weg te kiezen: het bedrijf zou bereid zijn om Qualcomm voor de benodigde drivers te betalen. Peter Chou, de algemeen directeur van HTC, zou hebben aangekondigd dat eind maart een nieuwe driver wordt gepubliceerd. Voor welke HTC-toestellen de driver geschikt is en welke problemen precies zullen worden opgelost, is nog niet bekend. Of de HTC-soap daarmee ten einde is, valt in elk geval te betwijfelen: ook de technici van Qualcomm zouden niet alle claims van hún marketingafdeling kunnen waarmaken.

drivers-not-included-big 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters