HTC zet nieuwe recordomzet neer in mei

HTC heeft in mei 2010 een recordomzet behaald volgens de getallen van het bedrijf en dat betekend dat het bedrijf nog steeds erg goed boert. Ook in eerdere maanden waren de resultaten al erg positief voor de Taiwanese fabrikant.

Digitimes tabel omzet HTC mei 2010

Het was al een tijdje duidelijk: het gaat niet slecht met HTC. Vorige keer berichtten we al dat de financiële resultaten van het Taiwanese bedrijf er niet slecht uit zien en dat de launch van de Legend, Desire en Smart dit waarschijnlijk nog wat zouden verbeteren. Dat is gebeurt, zo weet HTC nu te melden. Het bedrijf verteld namelijk in mei een recordomzet behaald te hebben.

Digitimes werkt deze gegevens verder uit en kwam daarbij tot de in dit bericht zichtbare tabellen en grafieken. Op jaarbasis was de omzetsgroei in mei bijna 50% en hoewel dat in april nog wat hoger lag is het een uitstekend resultaat. Ten opzichte van april is de omzet van HTC met iets meer dan 3,5% gestegen en hiermee kwamen de verkopen omgerekend uit op een mooie 480 miljoen euro. De totale omzet in 2010 komt hiermee uit op iets meer dan 1,9 miljard euro en daarmee is al meer dan de helft van de omzet van vorig jaar gegenereerd in vijf maanden.

Digitimes tabel omzet HTC mei 2010

 

Digitimes tabel omzet HTC mei 2010

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters