HTC ziet overname door Asus niet zitten

HTC piekert er niet over om zich over te laten nemen door Asus. Dit laat het bedrijf weten in een reactie op de mededeling van Asus dat het er wel oren naar heeft om het kwakkelende HTC over te nemen.

HTC boekt opnieuw een marginale winst Htc

Asus liet vorige week weten dat het nog altijd overweegt om HTC over te nemen. Het aandeel HTC is momenteel niet zoveel waard – de helft van toen het de One M9 begin dit jaar uitbracht – en dus is dit een goed moment een kwakkelend bedrijf over te nemen.

Maar HTC moet er dus niet aan denken. “HTC is op dit gebied niet door Asus benaderd en het neemt een overname door Asus ook niet in overweging”, vertelt HTC op de website van de beurs van Taiwan, aldus Reuters. Asus laat inmiddels ook weten dat het geen concrete plannen heeft om te investeren in HTC.

Waar het bij HTC dus heel slecht gaat, met de laagste aandelenkoers in tien jaar tijd, gaat het Asus juist voor de wind. De smartphone-afdeling van het bedrijf maakt voor het eerst winst. Dit komt dankzij smartphones als de ZenFone 2, die bij de consument in goede aarde valt.

Verwacht wordt dat Asus dit jaar de grootste stijger is qua de verkoop van smartphones. Verkoopvoorspellingen houden rekening met een stijging van 89 procent ten opzichte van de verkopen van vorig jaar. Daar kan geen andere fabrikant aan tippen, zo lijkt het. En zeker HTC niet.

HTC moet ondertussen zijn excuses aanbieden voor de One M9 en komt later dit jaar met een nieuwe toptelefoon.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters