HTC ziet winst verder stijgen naar 607 miljoen dollar

HTC heeft in het tweede kwartaal van 2011 haar winst flink zien groeien. De producent wist een stijging te laten zien van 18 procent van de winst. Ook de omzet steeg flink.

Volgens de cijfers van HTC heeft de producent 12.1 miljoen telefoons verkocht in het tweede kwartaal van 2011. Dit is een stijging van net geen 25 procent vergeleken met een kwartaal eerder. De groei is nog imposanter als je het vergelijkt met het zelfde kwartaal in 2010; de stijging komt dan uit op 124 procent. HTC zag ook de gemiddelde verkoopprijs van haar toestellen stijgen naar 349 dollar.

Volgens de producent werpt haar investering in het merk en nieuwe landen eindelijk vruchten af. Ook de introductie van nieuwe telefoons zoals de HTC Sensation heeft de cijfers van de producent weten op te drijven. De omzet van HTC kwam uit op 4.3 miljard dollar en de winst op 607 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2011. HTC verwacht het komend kwartaal dat de zowel de omzet als de winst verder zal doorgroeien door een gunstige markt en nieuwe producten. Zo verwacht de producent in het volgend kwartaal 13.5 miljoen smartphones te verkopen/

HTC laat ook weten dat het 235 patenten heeft aangekocht dankzij de overname van S3 Graphics. Ook gaat de producent haar volgende fase in om het merk verder uit te bouwen. De producent gaat zich nu richten op het tot stand brengen van een emotionele band met haar klanten om zo de voorkeur voor het merk HTC verder te vergroten.

HTC kwartaalcijfers 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters