HTC zou nieuw besturingssysteem willen kopen, wellicht WebOS

Misschien neemt HTC WebOS over van HP, dat van het mobiele besturingssysteem af wil. Uitlatingen die daarop wijzen, kwamen van HTC-woordvoerster Cher Wang die enkele verslaggevers te woord stond in China.

Palm Pre webOS

Wang vertelde de journalisten dat HTC overweegt om een mobiel besturingssysteem te kopen. Zij zei erbij dat hierover intern bij HTC wordt gediscussieerd, maar dat het Taiwanese bedrijf niet ‘impulsief’ te werk zal gaan.

Op de markt van mobiele besturingssystemen ligt momenteel WebOS een beetje op apegapen, nadat HP kenbaar heeft gemaakt geen hardware meer te willen ontwikkelen voor dit platform dat samen met Palm is overgekocht. Nadat Samsung ontkende ook maar enige belangstelling voor WebOS te hebben, lijkt nu HTC wellicht geïnteresseerd. Maar heel direct zei Wang dat niet.

Zij zei wel dat HTC niet zozeer een besturingssysteem nodig heeft om zich op de markt te onderscheiden. ”Wij kunnen elk OS gebruiken dat we maar willen. Wij zijn in staat om de software te laten verschillen van die van onze concurrenten op de tweede of de derde laag van het platform. Onze kracht ligt in het begrijpen van een OS, maar het betekent niet dat we er een hoeven te hebben.”

Wang meldde nog maar eens dat HTC blij is dat Google Motorola heeft overgenomen. Zij noemde dat een ‘juiste beslissing’ vanwege de enorme patentenportefeuille van de telefoonmaker. Wang voegde er wel aan toe dat Google nu moet gaan nadenken hoe de zoekgigant zijn eigen Androidtelefoons in de markt zet, en hoe het omgaat met Motorola-producten.

Bron: Tne Next Web

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters