HTC zou nieuw besturingssysteem willen kopen, wellicht WebOS

Misschien neemt HTC WebOS over van HP, dat van het mobiele besturingssysteem af wil. Uitlatingen die daarop wijzen, kwamen van HTC-woordvoerster Cher Wang die enkele verslaggevers te woord stond in China.

Palm Pre webOS

Wang vertelde de journalisten dat HTC overweegt om een mobiel besturingssysteem te kopen. Zij zei erbij dat hierover intern bij HTC wordt gediscussieerd, maar dat het Taiwanese bedrijf niet ‘impulsief’ te werk zal gaan.

Op de markt van mobiele besturingssystemen ligt momenteel WebOS een beetje op apegapen, nadat HP kenbaar heeft gemaakt geen hardware meer te willen ontwikkelen voor dit platform dat samen met Palm is overgekocht. Nadat Samsung ontkende ook maar enige belangstelling voor WebOS te hebben, lijkt nu HTC wellicht geïnteresseerd. Maar heel direct zei Wang dat niet.

Zij zei wel dat HTC niet zozeer een besturingssysteem nodig heeft om zich op de markt te onderscheiden. ”Wij kunnen elk OS gebruiken dat we maar willen. Wij zijn in staat om de software te laten verschillen van die van onze concurrenten op de tweede of de derde laag van het platform. Onze kracht ligt in het begrijpen van een OS, maar het betekent niet dat we er een hoeven te hebben.”

Wang meldde nog maar eens dat HTC blij is dat Google Motorola heeft overgenomen. Zij noemde dat een ‘juiste beslissing’ vanwege de enorme patentenportefeuille van de telefoonmaker. Wang voegde er wel aan toe dat Google nu moet gaan nadenken hoe de zoekgigant zijn eigen Androidtelefoons in de markt zet, en hoe het omgaat met Motorola-producten.

Bron: Tne Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ries -

  Quote: "Wang meldde nog maar eens dat HTC blij is dat Google Motorola heeft overgenomen. Zij noemde dat een 'juiste beslissing' vanwege de enorme patentenportefeuille van de telefoonmaker"

  Voor HTC ook een reden om de webOS Global Business Unit en alle Palm patenten over te nemen. Door naast Android op smartphones ook webOS te gebruiken, krijgen ze zomaar honderdduizenden trouwe webOS-gebruikers en (Homebrew/Preware) ontwikkelaars in de schoot geworpen. Tevens kan HTC een grote vuist maken tegen rechtzaken van Apple. Vergeet niet dat de patentenopbouw van Jeff Hawkins (oprichter Palm) sinds de jaren '80 van onschatbare waarde is voor huidige smartphone- en tabletfabrikanten.

  -een trouwe Palm OS en webOS gebruiker sinds de Palm Pilot-

  1. Dominick -

   Denk dat die vlieger niet zo op gaat. Door de patenten die Google via Motorola in bezit heeft gekregen is HTC al redelijk goed beschermt, plus dat ik me afvraag of HP zomaar heel Palm wil afstaan. Ze hebben het al in tweeën gesplitst en aangegeven het softwaredeel wel te willen houden.

   Daarbij komt dat die honderderduizenden gebruikers relatief zo'n klein groepje is, dat dat voor HTC niet echt het verschil gaat maken. Het gaat om een marktaandeel van misschien 1% in de smartphonemarkt voor heel WebOS, waar ook een flink aantal gebruikers bij zitten die weinig waarde aan het platform hechten en zo over zouden stappen op Android, iOS, Windows Phone of wat dan ook.

   Zou zelf overigens graag zien dat dit wel gaat gebeuren. Ik vind WebOS een mooi systeem en zou het jammer vinden als dat een stille dood sterft. Als Samsung dan nog actief MeeGo-toestellen gaat maken dan ben ik helemaal blij :Y

   1. Ries -

    Denk dat wij wel een raakvlak hebben met betrekking tot de keuze 'underdog-OS';)

    Enne, men vergeet al gauw dat er Palm DNA in webOS zit en 'Palm' overleeft al zo'n 2 decennia…

    Overigens hoop ik dat we niet weer een VHS-Betamax/Video2000 tijdperk krijgen. Zou 't jammer vinden als ik geen keuze in OS zou hebben…

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters