HTC zou toch met tablet willen komen: de Scribe

HTC heeft een patent ingediend waaruit blijkt dat de Taiwanese smartphonefabrikant toch met een tablet wil komen, ondanks eerdere ontkenningen dat het bedrijf daar al mee bezig zou zijn. Het patent is ingediend voor een ‘computer tablet’ met de naam HTC Scribe.

HTC Chrome tablet

HTC is bijna de laatste telefoonfabrikant die aan tablets begint. Eerder lieten leidinggevenden van het bedrijf weten er nog even niet aan te willen beginnen.

Maar het patent dat is ingediend voor de HTC Scribe geeft aan dat de fabrikant er nu toch mee bezig is. Het patent meldt weinig meer dan de gepatenteerde naam, Scribe, en de omschrijving van het apparaat, een computer tablet. Om precies te zijn een ‘handheld device, namely, a tablet computer.’

De geruchtenmachine is inmiddels al op gang gekomen rond dit nieuwe apparaat. En die meldt alvast wat specificaties, waarvan je maar moet afwachten of HTC die echt waarmaakt: een Nvidia Tegra 2 processor, een 1280×720 pixels multi-touch scherm, WiFi, GPS, en 32 gibabyte geheugen.

Op welk besturingssysteem de Scribe gaat lopen is nog net zo min bekend als iets anders. Maar HTC heeft als smartphonefabrikant de meeste ervaring met Android, waar het met telefoons de laatste tijd heel goed mee boert. Aan de andere kant gingen er een maand geleden al geruchten dat HTC met een Google Chrome-tablet zou komen.

Bron: unwiredreview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. samsung adept -

  HTC-freak heeft gewoon een punt en zijn reactie op de laatste alinea was dan ook terecht…

  Het blijft me verbazen dat er zo slecht gereageerd wordt op, mijns inziens terechte, inhoudelijke kritiek..

  HTC heeft heeft als smartfonefabrikant het meest ervaring met windows (13 jaar). Echter de laatste jaren hebben ze vooral android telefoons uitgebracht..

  Of bovenstaande invloed heeft op het besturingssysteem van hun tablet, weet ik niet… Maar beide genoemde mogelijkheden zijn een goede optie gezien hun contacten microsoft en google. windows 8 of honycomb…. wie zalhet zeggen?

  1. bartvuijk -

   Ik quote mezelf even: "Op welk besturingssysteem de Scribe gaat lopen is nog net zo min bekend als iets anders." En dan gok ik op Android of Chrome, waarmee ik Windows allerminst uitsluit. Jongens, we zullen het wel zien. Toch?;)

   1. samsung adept -

    Kan allemaal…., maar reageer eens op de inhoudelijke kritiek op jou stukje dat htc de meeste ervaring heeft met android…. ipv wm….

    Of het chrome wordt of android… we zien wel…. kwestie van afwachten….

    Ben wel benieuwd overigens…

   2. Dominick -

    Absoluut gezien heeft HTC inderdaad de meeste ervaring met Windows Mobile, maar dat is totaal niet relevant voor dit artikel, omdat het besturingssysteem niet meer bestaat. Dus in deze context klopt het gewoon wat er staat.

   3. HTC-freak -

    Wat lul je nou..? Vind het erg slecht als je als maker van deze site je gelijk prbeerd te halen.. Er word ook te veel een persoonlijke mening in de verhalen mee gegeven.. al met al een zeer slechte site all about phones.. kijk maar aan het flut forum.. de meeste artikelen heb ik al een paar dagen van te voren al gelezen op internationale sites. Voor mij is het meeste ook een vertaalde copie.. Heb heb op alle pc al favoriet verwijderd, en zal er nog zelden kijken..:P

   4. Danijel -

    Prima dude, zolang je normaal beargumenteerd zoals wij dat het niet klopt, prima. Maar ga niet gelijk woorden als wat lul je nou gebruiken, hij behandelt je ook gewoon met respect 😉

 2. HTC-freak -

  Bartje.. Je bent anti microsoft, of je bent niet goed op de hoogte. Denk dat HTC, voorheen Qtec de meeste ervaring met windows mobile heeft..:P:P

  1. Dominick -

   Nee. Windows heeft HTC geen ervaring mee, Windows Mobile is sowieso ondenkbaar en Windows Phone 7 heeft HTC ook veel minder ervaring mee dan met Android.

   1. HTC-freak -

    De meeste toestellen die HTC/Qtec heeft gemaakt waren met windows mobile. Nu windows phone 7. Ze maken al jaren smartphones met Windows mobile. Android is er nog maar een paar jaar. En op dit moment hebben ze net zoveel toestellen met WM als Android uitgebracht. Ga nu niet alle modellen opnoemen, zoek dat zelf maar na. HTC heeft op dit moment zeker succes met Android, maar ze zijn de laaste jaren ook op design/Sense en Specs vooruitgegaan. Zal me niets verbazen dat hun eerste tablet met Windows 8 zal zijn.:P:P:P:P

   2. bartvuijk -

    Even los van mijn persoonlijke voorkeuren, ik kan me niet voorstellen dat Windows Mobile op een toekomstige HTC-tablet gaat draaien. En Windows Phone 7 is daar net zo min voor geschikt als de huidige Androidversies. Ik gok persoonlijk op Android Honeycomb, maar ik laat me altijd weer graag verrassen door de jongens van HTC 😛

   3. Dominick -

    Ja, ik weet best hoe de lineup van HTC er de afgelopen jaren uit heeft gezien. Alleen is Windows Mobile in geen opzicht te vergelijken met Windows Phone 7 en ook gewoon Windows is heel anders, dus heeft HTC van de huidige besturingssystemen het meeste ervaring met Android.

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters