HTC's Android-telefoons voor 2010 gelekt

De roadmap van HTC voor de eerste twee kwartalen van 2010 is uitgelekt. Daarin vinden we een aantal modellen terug die qua codenaam al eerder opdoken. De namen zijn Legend, Salsa, Tide, Buzz en Bravo.

Een lek van de roadmap voor het eerste halfjaar van 2010 laat de plannen van HTC zien als het gaat om de Android-toestellen die uitgebracht worden. Er zijn maar liefst vijf telefoons die HTC uit lijkt te willen brengen. Tot nu toe staan ze bekend onder de codenamen Legend, Salsa, Tide, Buzz en Bravo. De Legend en de Salsa vallen in de categorie design/lifestyle. het valt meteen op dat de Legend erg lijkt op de Hero. Gezien de naamgeving is dit de waarschijnlijke opvolger voor de Hero. Qua specificaties doet de Legend het iets beter met een processor van 600MHz, in plaats van de 528MHz-processor van de Hero.

De Salsa lijkt een brede telefoon met een onboard Qwerty-toetsenbord. Het toetsenbord zit op het toestel zelf en is niet uitschuifbaar als slider. Dit heeft mede als gevolg dat de Salsa het met een schermgrootte van 2,6 inch moet doen, en gepositioneerd is als landscape-scherm.

HTC wil ook telefoons maken met social-functies, en de Tide is daar een van. Het toestel heeft een onboard numeriek toetsenbord, en dus opvallend genoeg geen Qwerty-toetsenbord. Ook hier gaat het weer ten koste van de schermgrootte, welke slechts 2,68 inch is. Verder zijn de specificaties vrij standaard. De Buzz moet ook een social-telefoon worden. Deze heeft echter geen hardwarematig toetsenbord aan boord. Wel is de formfactor waarschijnlijk gebaseerd op de Windows Mobile-telefoons die HTC uitbrengt. Er is ook een trackball aanwezig. Qua specificaties is de Buzz ongeveer gelijkwaardig aan de Hero.

Als laatste is er nog de Bravo. Dit toestel wordt door HTC gepositioneerd in de performance-categorie, en dat is aan de specificaties te merken. Het is het enige toestel met een schermgrootte wat hoger is dan de 3,2 inch die op de huidige toestellen gevonden wordt, en veel op de nieuwe reeks telefoons te vinden zal zijn. De Bravo doet het met 3,7 inch en heeft tevens een processor met een snelheid van 1GHz. Net als bij de andere telefoons wordt ook hier de processor weer gemaakt door Qualcomm. Er wordt een 16GB micro-SDkaart bij de Bravo geleverd. Qua formfactor is ook hier weer gekeken naar de Windows Mobile-telefoons die HTC eerder produceerde. Het is waarschijnlijk dat dit het vlaggenschip wordt voor de telefoonfabrikant.

Alle toestellen beschikken verder over Bluetooth, GPS, 256MB RAM en werken op de Europese telecomnetwerken, wat een release in ons land mogelijk maakt. Van de prijzen is nog niets bekend. Tevens is er niet bekend welke versie van Android op de toestellen gaat draaien. Wel is de verwachting dat de meeste telefoons versie 2.0 of hoger mee gaat krijgen. Opvallend is nog dat op de plaatjes onder andere de naam van T-Mobile vermeld staat. Dit wekt de suggestie dat HTC in samenwerking met de telecomprovider de toestellen uit zou willen brengen. Elder Murtazin van Mobile Review meldt op Twitter dat het hier waarschijnlijk gaat om de Android-roadmap welke specifiek bedoeld is voor T-Mobile, en dat er nog een aantal belangrijke Android-telefoons in de roadmap missen, die dan waarschijnlijk voor een andere telecomprovider bedoeld zijn.

HTC Legend

 

HTC Salsa

 

HTC Tide

 

HTC Buzz

 

HTC Bravo

 

Bron: XDA

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters