Huawei verkocht meer toestellen in 2016, maar met een prijs

Hoewel het Chinese merk Huawei niet zo bekend is als Apple en Samsung, is het langzaam maar zeker behoorlijk gegroeid. Wat velen niet weten, is dat het bedrijf zelfs op de derde plaats staat van grootste smartphone producenten. Daar wil Huawei het echter niet bij laten. Het doel van de smartphone maker is om tegen 2021 de grootste producent van smartphones ter wereld te zijn. Hoewel de verkoopcijfers van 2016 lijken aan te geven dat het de goede kant op gaat, lijkt de gegenereerde winst hier niet mee in lijn te zijn.

30 procent meer verkocht, 10 procent minder winst

In 2016 verkocht Huawei 30 procent meer toestellen dan het jaar daarvoor. In een jaar waarin over het algemeen niet ontzettend veel smartphones werden verkocht, was dit een indrukwekkend resultaat. Helaas kon de stijgende lijn niet worden doorgetrokken naar de winst van de consumer business group van het bedrijf. Hoewel de ruim 1.8 miljard euro winst een behoorlijk bedrag was, was het toch 10 procent minder dan in 2015. Het was al helemaal een stuk lager dan het doel voor 2016 van 3.4 miljard euro.

Huawei: Minder winst door hogere kosten

Normaal gesproken zou een stijging in de verkoopcijfers ook een stijging in de winst met zich meebrengen. Helaas gaan deze cijfers niet op, wanneer het bedrijf meer kosten heeft gehad dan voorheen. Omdat smartphones elk jaar weer meer vernuftig moeten zijn en meer indrukwekkende features moeten hebben, gaan de kosten per handset ook omhoog. Hoewel er dan meer toestellen worden gekocht, kan het daardoor gebeuren dat er minder winst wordt gemaakt. Een andere reden van de lage winst zou ook het groter worden van het bedrijf kunnen zijn. Er wordt dan bijvoorbeeld meer geld geïnvesteerd in marketing en promotie. Mogelijkerwijs zijn de resultaten ook deel van de strategie van Huawei. Met de 30 procent stijging in verkopen is het bedrijf goed op weg om het doel voor 2021 te behalen.

Bron: AndroidAuthority

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters