Huawei CEO schept duidelijkheid over afstappen van Android

Huawei CEO Richard Yu heeft in een post op het Chinese sociale netwerk Weibo duidelijk gemaakt dat het bedrijf bij Android blijft zolang het een open besturingssysteem is.

Android

De afgelopen maanden wezen geruchten op het internet en uitspraken van Google CEO Sundar Pichai erop dat Google meer de controle over Android wil hebben. Door de openheid van Android en de daaruit resulterende vele soorten verschillende modellen en software versies wordt het besturingssysteem geplaagd door fragmentatie, wat uiteindelijk ten koste van de consument gaat. Google is al bezig met Android anders inrichten zodat het bedrijf makkelijker updates uit kan rollen, maar geruchten wijzen erop dat Google ook naar de mogelijkheid kijkt om Android iets geslotener te maken.

Geruchten

Voor een grote smartphonefabrikant als Huawei kan dat funest zijn, want het Chinese bedrijf is afhankelijk van Android. Daarom zou Huawei volgens geruchten bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen besturingssysteem met de hulp van voormalige medewerkers van Nokia. Samsung overweegt volgens bronnen ook over te stappen naar zijn eigen Tizen, al heeft het Koreaanse bedrijf daar ook andere redenen voor.

Huawei

Richard Yu
Richard Yu

Het gerucht betreffende Huawei’s eigen besturingssysteem werd echter al vrij snel uit de context getrokken. Huawei was volgens het gerucht namelijk bezig met het kijken naar eigen software als een soort back-up, maar men ging er op sociale media mee aan de haal alsof Huawei volgende week al over wil stappen. Gisteren heeft Huawei CEO Richard Yu daarom op het Chinese sociale netwerk Weibo in een post duidelijk gemaakt dat Huawei gewoon bij Android blijft, zolang het maar open genoeg is.

EMUI

Zijn verklaring bevestigt niet dat het bedrijf ook daadwerkelijk bezig is met een back-up, maar het is duidelijk dat het Chinese bedrijf zich wel zorgen maakt. Huawei heeft natuurlijk zijn eigen EMUI Android skin, waar voor later dit jaar een grote nieuwe update zal worden onthuld die het systeem simpeler maakt. Het bedrijf nam eerder al Abigail Brody aan, voormalig ontwerpster van onder andere Apple’s iOS.

Bron: Weibo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters