‘Huawei wil Apple in twee jaar inhalen’

Huawei wil binnen twee jaar Apple inhalen en de een na grootste smartphonefabrikant achter Samsung worden. Dat heeft Richard Yu, directeur van de afdeling consumenten en bedrijven, namens het Chinese bedrijf gezegd tegen het Engelse persbureau Reuters.

Huawei logoAfgelopen kwartaal eindigde Huawei nog derde achter Apple en Samsung. De Chinese fabrikant had met 33,6 miljoen verkochte telefoons 9 procent marktaandeel in handen. Apple en Samsung verkochten respectievelijk 45,5 miljoen (12 procent) en 75, 3 miljoen (20,1 procent). Yu heeft echter vertrouwen dat die volgorde binnen afzienbare tijd kan veranderen.

“Apple stap voor stap inhalen”

“We gaan Apple stap voor stap, innovatie voor innovatie inhalen”, zo vertelt Yu. Donderdag kondigde de fabrikant zijn nieuwe Huawei Mate 9 aan. Die heeft onder meer een kunstmatige intelligentie-functie, waardoor al je veelgebruikte apps binnen handbereik komen. “Er komen meer kansen. Kunstmatige intelligentie, Virtual Reality, Augmented Reality. Het is als het rijden van een auto: bij elke bocht is er een kans om de concurrentie in te halen.”

Ideale moment voor Huawei

Wij bestempelden de iPhone 7 (Plus) niet als enigen als tussenjaar en wat er gebeurd is met de Samsung Galaxy Note 7 weet inmiddels iedereen. Het lijkt dus het ideale moment voor Huawei om een slag te slaan, vindt ook Yu. “Stapje bij beetje winnen we het vertrouwen en de loyaliteit van klanten. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om”, aldus Yu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters