‘Huawei wil Apple in twee jaar inhalen’

Huawei wil binnen twee jaar Apple inhalen en de een na grootste smartphonefabrikant achter Samsung worden. Dat heeft Richard Yu, directeur van de afdeling consumenten en bedrijven, namens het Chinese bedrijf gezegd tegen het Engelse persbureau Reuters.

Huawei logoAfgelopen kwartaal eindigde Huawei nog derde achter Apple en Samsung. De Chinese fabrikant had met 33,6 miljoen verkochte telefoons 9 procent marktaandeel in handen. Apple en Samsung verkochten respectievelijk 45,5 miljoen (12 procent) en 75, 3 miljoen (20,1 procent). Yu heeft echter vertrouwen dat die volgorde binnen afzienbare tijd kan veranderen.

“Apple stap voor stap inhalen”

“We gaan Apple stap voor stap, innovatie voor innovatie inhalen”, zo vertelt Yu. Donderdag kondigde de fabrikant zijn nieuwe Huawei Mate 9 aan. Die heeft onder meer een kunstmatige intelligentie-functie, waardoor al je veelgebruikte apps binnen handbereik komen. “Er komen meer kansen. Kunstmatige intelligentie, Virtual Reality, Augmented Reality. Het is als het rijden van een auto: bij elke bocht is er een kans om de concurrentie in te halen.”

Ideale moment voor Huawei

Wij bestempelden de iPhone 7 (Plus) niet als enigen als tussenjaar en wat er gebeurd is met de Samsung Galaxy Note 7 weet inmiddels iedereen. Het lijkt dus het ideale moment voor Huawei om een slag te slaan, vindt ook Yu. “Stapje bij beetje winnen we het vertrouwen en de loyaliteit van klanten. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om”, aldus Yu.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters