Huawei begint met verkoop drukgevoelige Mate S press touch smartphone

Huawei is vandaag zonder enige aankondiging begonnen met de verkoop van hun drukgevoelige Huawei Mate S smartphone. De smartphone was opeens terug te vinden in de online webwinkel van Huawei onder de naam Huawei Mate S press touch.

Huawei Mate S press touch dan toch naar Nederland

Toen Huawei de Mate S aankondigde op de IFA-beurs in september, was het alsnog onduidelijk of de smartphone ooit naar de Benelux ging komen. Huawei had toen namelijk alleen maar gecommuniceerd over een release van de ‘normale’ Huawei Mate S in de Benelux. En zelfs nu dat de Huawei Mate S press touch toch beschikbaar is op de Nederlandse markt, hebben we nog geen officieel statement vanuit Huawei hierover.

Press touch

Huawei Mate S press touch functies

Het enige echte verschil tussen de Huawei Mate S en de Huawei Mate S press touch, dat eenzelfde ontwerp hebben, is dat de laatste een drukgevoelig scherm heeft, net zoals de iPhone 6s van Apple. Toen Huawei met het nieuws kwam dit in hun smartphone in te bouwen, hadden ze er nog geen concrete functies voor. Ze konden er alleen een appelsien mee wegen. Wat je er nu allemaal precies mee kan doen is nog niet helemaal duidelijk, maar op vmall promoot Huawei al wel een aantal functies van ‘press touch’. Zoals ze op de persconferentie al konden, kan je het toestel gebruiken als een weegschaal. Verder kan je door harder op het scherm te drukken inzoomen op foto’s, een preview krijgen van een bepaalde foto en ‘nieuwe speelervaringen beleven’, aldus Huawei.

Specificaties

Verder is het toestel voorzien van een octa-core Hisilicon Kirin 935 processor, 3GB werkgeheugen, een 5,5-inch full-HD amoled scherm, 13-megapixelcamera, en een 2700 mAh batterij. Net zoals de Huawei Mate S heeft. Het interne geheugen in de Huawei Mate S press touch is wel veranderd van 32GB, zoals in de gewone Huawei Mate S, naar 128GB. Dit geheugen kan je nog altijd uitbreiden, al verslies je dan wel de dual-sim capaciteit van het toestel. Het toestel is nog altijd voorzien van een vingerafdrukscanner.

Release

Momenteel kan je de Huawei Mate S press touch al pre-orderen voor €799 op vmall.eu, wat meer dan €100 bovenop de normale prijs van de Huawei Mate S is. Het toestel zou dan op woensdag 6 januari beschikbaar moeten zijn, en opgestuurd worden.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters