Bitcoin en meer: Huawei duikt in cryptocurrencies met blockchain smartphone

Na veganisten, muziekliefhebbers en zelfs de broer van Pablo Escobar, lijkt ook Huawei bezig te gaan met de blockchain. De Chinese smartphonemaker zou bezig zijn met een nieuwe smartphone, waarbij de focus op cryptocurrencies ligt. Op dit toestel zouden applicaties draaien, die gebaseerd zijn op blockchain technologie.

Blockchain goed voor veiligheid

Door gebruik te maken van de blockchain, zou het toestel in principe beter beveiligd moeten zijn. De technologie wordt gebruikt als een soort database om van alles op te slaan, maar de gegevens worden niet op een enkele locaties opgeslagen. Dat maakt het moeilijker voor hackers om ermee aan de haal te gaan.

smartphone blockchain

Smartphone met ingebouwde cryptocurrency wallet

Deze veiligheid is natuurlijk belangrijk als Huawei van plan is iets met cryptocurrency te gaan doen. Volgens de geruchten zou het nieuwe toestel komen met een cryptocurrency wallet om al je coins in op te slaan. Huawei zou in onderhandeling zijn met Sirin Labs om op het toestel gebruik te maken van het Sirin OS besturingssysteem. Daarnaast zou ook Android op het cryptocurrency toestel draaien.

Sirin Labs komt zelf met crypto-smartphone

Het is de vraag of Sirin Labs een Huawei toestel met Sirin OS ziet zitten, aangezien ze zelf van plan zijn om een cryptocurrency toestel op de markt te zetten. Deze zou onder de naam Finney gaan en ook komen met een cryptocurrency wallet. Met de wallet zouden gebruikers cryptocoins offline kunnen opslaan en ook normale valuta omzetten naar digitale coins. Het Sirin toestel zou verder uitgerust zijn met een 5,5 display inclusief notch, 6GB RAM  en 64GB opslagruimte.

Naast smartphone ook blockchain PC

Er lijkt vraag te zijn naar de telefoon van Sirin Labs, aangezien er al 25.000 pre-orders zijn. Het toestel krijgt een prijskaartje van 812 euro en zit daarmee redelijk op één lijn met de andere vlaggenschepen van dit jaar. Sirin Labs heeft als doel om de wereldleider te worden in het aanbieden van veilige open source elektronica voor consumenten. Hiermee zou het gat tussen de massa’s en de blockchain economie gedicht moeten worden. Naast de Finney smartphone, kunnen we overigens ook een Finney PC verwachten.

Steeds meer bedrijven lijken de blockchain ernstig interessant te vinden. Ook Google zou ermee bezig zijn en de blockchain willen gebruiken om data van klanten veilig te houden. Mogelijk zou de technologie later ook voor de clouddiensten worden ingezet.

Via: PhoneArena, Sirin Labs

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters