Huawei-chef: 'Hoge 2K-schermresolutie is onzin'

Een smartphone met een zeer hoge 2K-schermresolutie schiet zijn doel voorbij. Niet alleen is het verschil met een’gewoon’ 1080 pixel HD-scherm voor het menselijk oog nauwelijks te zien, ook gaat een 2K-scherm ten koste van de accuduur. Dat laat een hoge chef van Huawei weten, die met name de directe concurrenten Xiaomi en Meizu noemt.

Huawei Ascend Mate 7 koopwijzer

Xiaomi en Meizu zijn wel bezig met 2K-schermen. Deze bijzonder hoge resolutie gaat ten koste van de batterij, die het minder lang volhoudt, zeker als het gaat om phablets. Yu Chengdong van Huawei vindt dat de concurrenten verkeerd bezig zijn door alle aandacht te richten op de schermresolutie. In het bijzonder omdat je met het blote oog het verschil toch niet ziet boven een pixeldensiteit van 300 pixels per inch.

Natuurlijk zijn de opmerkingen van de Huawei-directeur ingegeven door de felle concurrentie tussen de Chinese smartphonemakers, die vooral op de thuismarkt in China in een hevige competitie zijn verwikkeld. Maar de Huawei-chef heeft wel een punt. Dat wordt aangetoond in een filmpje waarin de Meizu MX4 Pro met 2K-scherm naast een iPhone 5 is gelegd. Goed te zien is dat de Meizu-telefoon af en toe stottert, terwijl alle processen op de iPhone vloeiend verlopen.

De opmerkingen van Chengdong houden tevens in dat we van Huawei dus geen telefoon met 2K-resolutie hoeven te verwachten. Het ziet ernaar uit dat deze fabrikant zich meer gaat richten op een blijvende ergernis van smartphonebezitters: verbeteren van de maar al te korte accuduur.

Bron: GizmoChina

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters