Huawei-chef: 'Hoge 2K-schermresolutie is onzin'

Een smartphone met een zeer hoge 2K-schermresolutie schiet zijn doel voorbij. Niet alleen is het verschil met een’gewoon’ 1080 pixel HD-scherm voor het menselijk oog nauwelijks te zien, ook gaat een 2K-scherm ten koste van de accuduur. Dat laat een hoge chef van Huawei weten, die met name de directe concurrenten Xiaomi en Meizu noemt.

Huawei Ascend Mate 7 koopwijzer

Xiaomi en Meizu zijn wel bezig met 2K-schermen. Deze bijzonder hoge resolutie gaat ten koste van de batterij, die het minder lang volhoudt, zeker als het gaat om phablets. Yu Chengdong van Huawei vindt dat de concurrenten verkeerd bezig zijn door alle aandacht te richten op de schermresolutie. In het bijzonder omdat je met het blote oog het verschil toch niet ziet boven een pixeldensiteit van 300 pixels per inch.

Natuurlijk zijn de opmerkingen van de Huawei-directeur ingegeven door de felle concurrentie tussen de Chinese smartphonemakers, die vooral op de thuismarkt in China in een hevige competitie zijn verwikkeld. Maar de Huawei-chef heeft wel een punt. Dat wordt aangetoond in een filmpje waarin de Meizu MX4 Pro met 2K-scherm naast een iPhone 5 is gelegd. Goed te zien is dat de Meizu-telefoon af en toe stottert, terwijl alle processen op de iPhone vloeiend verlopen.

De opmerkingen van Chengdong houden tevens in dat we van Huawei dus geen telefoon met 2K-resolutie hoeven te verwachten. Het ziet ernaar uit dat deze fabrikant zich meer gaat richten op een blijvende ergernis van smartphonebezitters: verbeteren van de maar al te korte accuduur.

Bron: GizmoChina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  De vraag of we hoger willen dan 300 ppi lijkt me inmiddels al lang en breed beantwoord. Zelfs Apple gelooft het Retina gebrabbel niet meer want die is ook al naar 400 PPI gegaan.
  QHD hoeft voor mij ook niet persé. Voor Amoled heeft het misschien nog wel zin zolang er subpixels gedeeld worden.
  Ben uiterst tevreden met mijn FHD 5.5"-er zowel prestaties als accuduur.

 2. Bas_vhn -

  "Dat wordt aangetoond in een filmpje waarin de Meizu MX4 Pro met 2K-scherm naast een iPhone 5S is gelegd."

  Het gaat om een iPhone 5, kijk maar naar de home button en het staat in de titel van het filmpje.

  Ik ben het eens met deze man. Een 1080P scherm is prima en de batterijduur is al niet bijzonder. Dat zou niet nog verder opgeofferd moeten worden aan een schermresolutie die niet echt een noemenswaardig verschil biedt, behalve dus schijnbaar mindere prestaties.

  1. Quasimodo -

   Wat boeit dat. Het zelfde pieter peuter 4" schermpje. Het ding verstouwt 5x zo weinig pixels als de MX4. Daarnaast laat iOS bijzonder weinig multitasking toe zoals het draaien van widgets op de homescreens. 4" < HD. Dan zit je in Android-land in de low-budget regionen. Pak dan ter vergelijking op zijn minst een FHD Android met een QHD Android.

   1. Bas_vhn -

    Doe eens rustig Mr. Android;). Het gaat mij helemaal niet om deze specifieke vergelijking, daar heb ik inhoudelijk geeneens iets over gezegd. Ik wijs AAP er puur en alleen op dat er een foutje in de tekst staat, that's all.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters