Huawei denkt na over Ascend Mate 8 mini

Huawei denkt na over een minivariant van de volgende phablet, de Huawei Ascend Mate 8. Dit meldt ‘directeur telefoons’ Kevin Ho van Huawei in een interview. Waarin hij ook vertelt dat bij Huawei wordt gebroed op de productie van telefoons met een scherm aan de zijkant, zoals de Galaxy Note Edge van Samsung.

Huawei Ascend Mate 7 koopwijzer

Fonearena heeft een interview met de directeur van een van de succesvolste Chinese smartphonemakers gehouden. Daarin heeft Kevin Ho de journalisten een blik gegeven in de toekomst van het bedrijf.

Al eerder liet Ho weten dat hij erg weinig ziet in de telefoons met 4K-schermen. Die hebben zo’n enorm hoge resolutie dat het menselijk ook het verschil met een iets lagere resolutie nauwelijks tot niet kan zien. Tegelijkertijd slurpt zo’n 4K-scherm wel enorm veel stroom. Ho denkt allereerst aan de consument, benadrukt hij keer op keer in het interview, en die heeft meer aan een telefoon die het wat langer volhoudt dan aan een paar pixels extra per millimeter.

Wat de minivarianten van grote telefoons betreft, die we zien bij HTC, Samsung, LG en Sony, broedt de CEO van Huawei ook op zoiets. Maar een minivariant van de reusachtige phablet Huawei Ascend Mate 7 zal er niet komen. Wellicht wordt de Huawei Ascend Mate 8, die in het najaar wordt verwacht, wel van een kleiner broertje vergezeld.

“LG Flex 2 met buigbaar scherm interessant, maar het blijft gewoon een smartphone”

Over de Ascend Mate 7 gesproken, de phablet met het 6-inch scherm verkoopt onverwachts goed. Aanvankelijk was de telefoon in westerse landen niet verkrijgbaar, maar daar is ijlings verandering in gebracht toen bleek dat de phablet in China voortdurend uitverkocht raakte. In China werd de Ascend Mate 7 tweemaal zo vaak verkocht als de Samsung Galaxy Note, die gelijktijdig op de markt kwam.

Ho vindt sommige uitvindingen van de concurrentie wel interessant, maar hij kijkt vooral naar de meerwaarde voor consumenten. Zo vindt hij het buigbare scherm van de LG Flex 2 aardig om te zien, maar het ontgaat hem wat de klant eraan heeft. “Het blijft gewoon een smartphone”, merkt hij op. Hij voegt eraan toe dat het voor een bedrijf wel enorm moeilijk is om zo’n buigbaar scherm te maken.

Ho meldt dat Huawei nog altijd met de gebruikelijke batterijen werkt, die we in alle smartphones tegenkomen. Die houden het zelden langer dan een dag vol, een groeiende ergernis voor veel smartphonebezitters. Ho laat weten dat Huawei zeer dicht op de ontwikkelingen zit, maar het zal nog jaren duren voordat er betere batterijen in smartphones komen, zegt hij.

Bij de productie van nieuwe smartphones zegt Ho aan drie dingen te denken. Nummer 1: de camera. Die moet van uitmuntende kwaliteit zijn. Nummer 2: het toestel moet goed aanvoelen. En 3: het scherm moet goed zijn. Overige zaken, zoals de vingerafdrukscanner op de achterkant van de Ascend Mate 7 of een hartslagmonitor of bloeddrukmeter zoals in sommige Samsungtelefoons zijn belangrijke bijzaken, waar Huawei flink wat research naar doet.

Bron: Fonearena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters