Huawei komt met simpelere Emotion UI 5.0

Huawei heeft vandaag tegenover All About Phones bekend gemaakt dat het later dit jaar EmotionUI 5.0 uit gaat brengen met een toegankelijker ontwerp.

Huawei

Huawei heeft in China als antwoord op een vraag van All About Phones bekend gemaakt dat het in het derde kwartaal van dit jaar EmotionUI 5.0 aan gaat kondigen. EmotionUI 5.0 is Huawei’s eigen interface die over Android geplaatst wordt op de toestellen van het bedrijf. De nieuwste update voor de Android schil moet de interface van Huawei versimpelen om beter aan te sluiten op de Westerse markt.

EmotionUI 5.0

Volgens het hoofd van Huawei’s mobiele divisie, Li Changzhu, is EmotionUI op dit moment eigenlijk te complex, waardoor de Android schil door veel Westerse consumenten als verwarrend en zelfs frustrerend wordt ervaren. EmotionUI moet er voor gaan zorgen dat de interface van het bedrijf een stuk toegankelijker wordt. Gebruikers krijgen nog steeds de mogelijkheid om veel aan te passen, maar dit keer wel op een simpele manier.

Feedback uit het Westen

Daarnaast lijkt de software van het Chinese bedrijf sterk op Apple’s iOS door de vele aanpassingen die Huawei doet. Dat spreekt vooral Chinese consumenten aan, maar Huawei is zich er bewust van dat het in het Westen wellicht niet de beste strategie is. Changzhu liet doorschemeren dat EmotionUI 5.0 waarschijnlijk meer op de standaard Android interface zal gaan lijken. De update is grotendeels ontwikkeld op basis van tests en feedback uit het Westen.

De laatste grote update voor EmotionUI werd in 2015 uitgebracht, EmotionUI 4.0, dus de sprong naar 5.0 wijst erop dat Huawei ingrijpende veranderingen gaat doorvoeren. We zijn eigenlijk het meest benieuwd naar de invloed van Abigail Brody. Zij werd in 2015 door Huawei aangenomen en was voorheen bij Apple verantwoordelijk voor het ontwerpen van onder andere iOS. Niet de minste naam dus! Volgens Huawei is Brody op dit moment nog bezig met het opbouwen van een team in San Francisco, maar de kans is aanwezig dat ze al invloed heeft gehad op het ontwerp van Emotion UI 5.0.

Aankondiging

Waarschijnlijk wordt de grote update voor Huawei’s Android schil begin september aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn, samen met de nieuwste telg uit de Huawei Mate-lijn. De kans is dan ook groot dat we komende maand al de eerste gelekte informatie voorbij zullen zien komen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters