Huawei en Google gaan weer samenwerken

De Chinese smartphone gigant Huawei heeft al eerder samengewerkt met Google en samen hebben ze de Nexus 6P succesvol op de markt gebracht. Daarom gaan Huawei en Google weer samenwerken.

Op dit moment is de Nexus 6P de succesvolste smartphone van Huawei op de Amerikaanse en Europese markt. Het toestel maakt gebruik van pure Google-ervaring in plaats van de eigenzinnige Emotion-interface van Huawei. Volgens de vicepresident van Huawei, Chanzhu Li, wil een aantal unieke designelementen van de interface van EMUI toevoegen aan de smartphones voor de Amerikaanse en Europese markt.

SamenwerkenDe EMUI is favoriet bij de Aziaten, omdat zij veel met hun smartphone spelen. Amerikanen en Europeanen gebruiken hun smartphone anders dan de Aziaten: zij willen een eenvoudigere manier van werken. Er zal dus een goede balans moeten komen om de interface van EMUI te integreren voor de Amerikaanse en Europese markt.

Dochteronderneming Honor

Huawei is nog steeds bezig om zichzelf als grote smartphonespeler neer te zetten binnen de Amerikaanse markt. De dochteronderneming van Huawei is Honor, zij hadden veel marketingbudget gestopt in de lancering van de Honor 5X voor de Amerikaanse markt. Dit geeft al aan dat Honor en daarmee Huawei zichzelf wil laten gelden op de Amerikaanse smartphone markt.

Volgens Li is de Amerikaanse markt strategisch erg belangrijk voor Huawei. Zij leggen de nadruk op samenwerkingen tussen grote spelers binnen de markt van smartphones. Hij kan niet beloven dat er een nieuwe P-serie aankomt. Opvallend, want dit is de huidige vlaggenschiplijn van Huawei.

Nexus 6PSamenwerken

Voordat de Nexus 6P werd gelanceerd waren de specificaties van de smartphones van Huawei altijd net wat minder dan die van concurrenten. Met de 6P liet Huawei zien dat ze bij de grote jongens horen binnen de smartphonemarkt. Dit toestel heeft een Qualcomm Snapdragon 810 octacoreprocessor, 3GB intern geheugen en 32GB opslaggeheugen. Het Quad HD-scherm heeft een formaat van 5,7 inch met Gorilla Glass om krassen te voorkomen op het beeldscherm.De achterkant is voorzien van een 12,3 megapixelcamera met autofocus en Dual led-flitser en de voorkant heeft een 8 megapixelcamera. Dit toestel draait op Android 6.0.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters