‘Huawei Fit: e-ink fitness smartwatch wordt binnenkort aangekondigd’

Huawei komt binnenkort met de Huawei Fit, zo blijkt uit gelekte foto’s en informatie. Waarschijnlijk brengt de fabrikant onder die naam de Honor S1 naar Europa en Amerika.

Huawei Fit

Huawei FitNu de smartwatchmarkt grotendeels op zijn gat ligt richten fabrikanten zich steeds meer op een segment dat wel populair blijft: fitness trackers. Zelfs Apple gooide met zijn Apple Watch Edition de handdoek in de ring en focust zich met de Apple Watch Series 2 meer op fitness. Ook Huawei lijkt zich nu op die markt te gaan storten met een nieuwe wearable genaamd de Huawei Fit. Dat blijkt uit gelekte informatie en foto’s. De wearable lijkt verdacht veel op de Honor S1, een smartwatch van het dochterbedrijf van Huawei.

Fitness tracker

De Huawei Fit heeft een cirkelvormig e-ink scherm, vergelijkbaar met de Pebble Time Round. De wearable van Huawei heeft echter geen kleurenscherm, wat er in theorie voor zou moeten zorgen dat je de fitness tracker minder vaak hoeft op te laden. De gelekte foto’s laten zien dat de wearable zoals verwacht je verbrande calorieën bij kan houden. Dat mag je anno 2016 ook wel verwachten van een fitness tracker, maar daarnaast lijken de foto’s er ook op te wijzen dat je met de Huawei Fit kan zwemmen. Ook kan de gadget je hartslag meten.

Honor S1

Huawei FitVerder is er nog niks bekend over de Huawei Fit, maar het lijkt erop dat de smartwatch een aantrekkelijk alternatief gaat worden voor mensen die niet teveel willen betalen voor een fitness tracker. De afbeeldingen zijn vrijwel identiek aan die van de Honor S1, dus de kans is groot dat de smartphonefabrikant de Honor S1 onder de naam Huawei Fit naar het Westen brengt. De Honor S1 is namelijk alleen in China te koop.

De smartwatch draait op zijn eigen software, dus je kunt niet middels een platform als Android Wear andere apps installeren. De Honor S1 kost omgerekend ongeveer 89 euro. Je kunt meer over de Honor S1 en dus waarschijnlijk de Huawei Fit lezen in dit artikel.

Bron: TechnoBuffalo

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters