Huawei gaat meer duurdere telefoons maken

Huawei stopt met het maken van telefoons waar bijna geen winstmarge op zit. De Chinese fabrikant weet dat dit niet goed zal zijn voor zijn marktaandeel. Toch gaat het zich meer toeleggen op het maken van high end-smartphones als de Ascend Mate 7.

Huawei Ascend Mate 7 koopwijzer

Huawei staat bekend als de fabrikant van voordelige smartphones met – voor hun prijs – goede specificaties. Op die toestellen zitten lage winstmarges. Huawei gaat stoppen met het maken van telefoons waar het bijna geen winst op maakt. De Chinese fabrikant gaat zich nu juist toeleggen op het maken van high-end smartphones.

Dit vertelt Joe Kelly, die de leiding heeft over Huawei’s internationale afdeling, tegen the Seattle Times. Het marktaandeel van zijn werkgever gaat volgens hem krimpen als Huawei niet meer goede telefoons voor dumpprijzen aanbiedt. “Tijdens die verschuiving zullen we volume verliezen”, erkent Kelly over het verschepen van telefoons.

Huawei gaat dus niet langer het gevecht aan met Xiaomi. Deze fabrikant werd in 2010 opgericht en heeft sinds dit jaar het grootste marktaandeel in China. Ook is Xiaomi, en niet Huawei, inmiddels wereldwijd de derde speler na Samsung en Apple.

In Berlijn kondigde Huawei op de IFA-beurs in september de Ascend Mate 7 aan. Deze telefoon is voor Huawei-begrippen een dure telefoon. Ook heeft hij met een unibody van aluminium een ‘premium design’. In de toekomst kunnen consumenten meer van dit soort telefoons van Huawei verwachten.

Kelly stelt dat mensen Huawei’s blijven kopen vanwege Huawei’s uitstekende reputatie op het gebied van netwerken en verbindingen. “Elke telefoon moet verbonden worden met een netwerk”, aldus Kelly. “De manier waarop dat gebeurt bepaalt hoe de telefoon presteert. Wij hebben een lange geschiedenis met het opzetten van netwerken. Wij kunnen telefoons bouwen die veel beter met netwerken worden verbonden dan anderen en daardoor veel beter presteren”, besluit Kelly.

Het verhaal is duidelijk: duurdere telefoons met betere specificaties en een hogere winstmarge. Huawei-telefoons worden dus duurder, maar dat moet zich op het gebied van goede netwerkverbindingen uitbetalen.

Ondertussen lijkt hiermee het verschil tussen telefoons van Huawei en zijn dochteronderneming Honor duidelijker te worden. Honor is alleen online zichtbaar en verkoopt sinds kort telefoons met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Honor gaat voor de ‘Xiaomi-aanpak’. Het zal alleen actief zijn op het internet. Offline wordt er niet geadverteerd en ook zullen er geen fysieke verkooppunten zijn. Hierdoor kan de toestelprijs van een telefoon laag worden gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters