Huawei gaat meer duurdere telefoons maken

Huawei stopt met het maken van telefoons waar bijna geen winstmarge op zit. De Chinese fabrikant weet dat dit niet goed zal zijn voor zijn marktaandeel. Toch gaat het zich meer toeleggen op het maken van high end-smartphones als de Ascend Mate 7.

Huawei Ascend Mate 7 koopwijzer

Huawei staat bekend als de fabrikant van voordelige smartphones met – voor hun prijs – goede specificaties. Op die toestellen zitten lage winstmarges. Huawei gaat stoppen met het maken van telefoons waar het bijna geen winst op maakt. De Chinese fabrikant gaat zich nu juist toeleggen op het maken van high-end smartphones.

Dit vertelt Joe Kelly, die de leiding heeft over Huawei’s internationale afdeling, tegen the Seattle Times. Het marktaandeel van zijn werkgever gaat volgens hem krimpen als Huawei niet meer goede telefoons voor dumpprijzen aanbiedt. “Tijdens die verschuiving zullen we volume verliezen”, erkent Kelly over het verschepen van telefoons.

Huawei gaat dus niet langer het gevecht aan met Xiaomi. Deze fabrikant werd in 2010 opgericht en heeft sinds dit jaar het grootste marktaandeel in China. Ook is Xiaomi, en niet Huawei, inmiddels wereldwijd de derde speler na Samsung en Apple.

In Berlijn kondigde Huawei op de IFA-beurs in september de Ascend Mate 7 aan. Deze telefoon is voor Huawei-begrippen een dure telefoon. Ook heeft hij met een unibody van aluminium een ‘premium design’. In de toekomst kunnen consumenten meer van dit soort telefoons van Huawei verwachten.

Kelly stelt dat mensen Huawei’s blijven kopen vanwege Huawei’s uitstekende reputatie op het gebied van netwerken en verbindingen. “Elke telefoon moet verbonden worden met een netwerk”, aldus Kelly. “De manier waarop dat gebeurt bepaalt hoe de telefoon presteert. Wij hebben een lange geschiedenis met het opzetten van netwerken. Wij kunnen telefoons bouwen die veel beter met netwerken worden verbonden dan anderen en daardoor veel beter presteren”, besluit Kelly.

Het verhaal is duidelijk: duurdere telefoons met betere specificaties en een hogere winstmarge. Huawei-telefoons worden dus duurder, maar dat moet zich op het gebied van goede netwerkverbindingen uitbetalen.

Ondertussen lijkt hiermee het verschil tussen telefoons van Huawei en zijn dochteronderneming Honor duidelijker te worden. Honor is alleen online zichtbaar en verkoopt sinds kort telefoons met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Honor gaat voor de ‘Xiaomi-aanpak’. Het zal alleen actief zijn op het internet. Offline wordt er niet geadverteerd en ook zullen er geen fysieke verkooppunten zijn. Hierdoor kan de toestelprijs van een telefoon laag worden gehouden.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters