Huawei gaat onbeperkt toegang geven tot haar software aan autoriteiten

De Chinese fabrikant Huawei heeft besloten dat de verschillende overheden in de wereld toegang mogen hebben tot de volledige software-applicaties van het bedrijf. Huawei doet dit om zo te bewijzen dat het geen spionage-software heeft ingebouwd in haar apparatuur.

Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse overheid geoordeeld heeft dat Huawei niet te vertrouwen is. Een speciaal onderzoek naar het bedrijf van de Amerikaanse overheid was van mening dat het bedrijf onvoldoende toegang bood tot haar software waardoor niet was uit te sluiten dat spionage-software was ingebouwd van de Chinese overheid. Er gaan namelijk verdenkingen dat Huawei te nauwe banden zou hebben met de Chinese overheid en in andere landen via haar apparatuur zou spioneren voor haar vaderland.

Ondanks dat de Amerikaanse overheid geen bewijs hiervoor heeft gevonden is het wel van mening dat Huawei geen apparatuur mag leveren aan Amerikaanse telco’s voor hun netwerk. Ook de Canadese overheid deelt deze mening en heeft het bedrijf inmiddels in de ban gedaan. Huawei heeft nu besloten om nu ook haar software volledig te laten onderwerpen aan screening door de overheden.

Overheden mogen de software van Huawei niet ongelimiteerd scannen op backdoors en andere spionage-oplossingen. De Chinees hoopt zo te bewijzen dat het absoluut niet spioneert voor de Chinese overheid en zo alsnog netwerkapparatuur mag slijten aan de Amerikaanse en Canadese markt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters