Huawei gaat onbeperkt toegang geven tot haar software aan autoriteiten

De Chinese fabrikant Huawei heeft besloten dat de verschillende overheden in de wereld toegang mogen hebben tot de volledige software-applicaties van het bedrijf. Huawei doet dit om zo te bewijzen dat het geen spionage-software heeft ingebouwd in haar apparatuur.

Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse overheid geoordeeld heeft dat Huawei niet te vertrouwen is. Een speciaal onderzoek naar het bedrijf van de Amerikaanse overheid was van mening dat het bedrijf onvoldoende toegang bood tot haar software waardoor niet was uit te sluiten dat spionage-software was ingebouwd van de Chinese overheid. Er gaan namelijk verdenkingen dat Huawei te nauwe banden zou hebben met de Chinese overheid en in andere landen via haar apparatuur zou spioneren voor haar vaderland.

Ondanks dat de Amerikaanse overheid geen bewijs hiervoor heeft gevonden is het wel van mening dat Huawei geen apparatuur mag leveren aan Amerikaanse telco’s voor hun netwerk. Ook de Canadese overheid deelt deze mening en heeft het bedrijf inmiddels in de ban gedaan. Huawei heeft nu besloten om nu ook haar software volledig te laten onderwerpen aan screening door de overheden.

Overheden mogen de software van Huawei niet ongelimiteerd scannen op backdoors en andere spionage-oplossingen. De Chinees hoopt zo te bewijzen dat het absoluut niet spioneert voor de Chinese overheid en zo alsnog netwerkapparatuur mag slijten aan de Amerikaanse en Canadese markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters