Huawei gaat T-Mobile's 4G-netwerk optuigen in Nederland

T-Mobile heeft bekend gemaakt dat het samen met Huawei haar netwerk in de komende jaren stevig onderhanden gaat nemen. Huawei zal ervoor gaan zorgen dat het 4G-netwerk van T-Mobile voor het eind van het jaar online is.

T-Mobile 4G

De provider laat middels een persbericht weten dat het in de komende jaren ‘honderden miljoenen euro’s’ in het netwerk gaat steken. Providers pompen de laatste jaren als stevig geld in hun netwerk en onduidelijk is of T-Mobile extra geld aan het uitgeven is voor haar netwerk. Desondanks is de provider wel begonnen met het opzetten van haar 4G-netwerk. T-Mobile heeft gekozen voor het Chinese Huawei om dit netwerk op te tuigen.

T-Mobile gaat samen met Huawei al haar 5000 netwerkantenne’s moderniseren. Volgens de provider moet het netwerk hierdoor sneller en stabieler worden en goedkoper in de onderhoud. Daarnaast moet het netwerk klaar gestoomd worden voor het 4G-netwerk dat eind 2013 live moet gaan in groot Amsterdam. Eind 2014 moet de rest van het T-Mobile-netwerk over 4G gaan beschikken. De overeenkomst tussen Huawei en T-Mobile behelst enkele jaren, aldus de provider in haar persbericht.

Directeur Technology Frank Meywerk: “De investeringen in het netwerk sluiten aan op de nieuwe koers die T-Mobile heeft ingezet. We hebben bewust gekozen voor de allernieuwste beschikbare technologie waardoor we klanten daadwerkelijk meer kunnen bieden. Onze ruim 4,5 miljoen klanten gaan dat direct merken aan de snelheid, de stabiliteit, maar ook de reactiekracht van het netwerk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Markx1 -

    Nou dan zullen er binnen niet al te lange tijd ook van die huawei zooi worden aangeboden via t-mobile. Even voor de Samsung haters.. dit is nou echt plastic zooi.. Maar goed ik verkoop niemand deze rommel, want garantie afhandeling is nog erg belabberd. Als die chineese toko dat goed voor elkaar heeft in benelux of europa dan kan het misschien wat worden. Verder over dit artikel.. T-mobile kan zijn zakken vullen nu met die rijke loempia.. maar in de toekomst vechten hier mexico en china om het luchtruim??

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters