Huawei gaat van start in Nederland met de Ascend P1

Het Chinese bedrijf Huawei heeft zich officieel gepresenteerd in Nederland. De fabrikant heeft grootse plannen met ons land en introduceert nu haar eerste Android-smartphone; de Ascend P1.

Marc van den Helder Marketing Manager Huawei Nederland

Tijdens een perspresentatie op Schiphol wist fabrikant Huawei zich officieel voor te stellen aan de Nederlandse pers. Marc van den Helder, marketing manager van Huawei Consumer Nederland, wist de pers te informeren over de strategie van de fabrikant in ons land. De fabrikant gaat haar toestellen segmenteren in vier categorieën, te weten de Young-serie, Gold-serie, Platinum-serie en de Diamond-serie. De fabrikant gaat dan ook eerst toestelen in de Platinum-serie en de Gold-serie introduceren en met namen de Gold-serie zal voor de fabrikant een belangrijke markt zijn.

Toestellen die in de Gold-serie vallen zijn ondermeer de Ascend G300. Deze midrange-Android zal erg scherp geprijsd worden door Huawei en moet volgens de fabrikant de concurrentie aan gaan met de Galaxy Ace 2 en de Advance. Het toestel moet tussen de 200 en 300 euro gaan kosten. In de Platinum-serie vinden we de nieuwe Ascend P1 die nu via verschillende e-tailers te verkoop is in gegaan.

De Ascend P1 moet 399 euro gaan kosten en de verwachting is dat richting het eind van het jaar de prijs naar beneden zal gaan. Het toestel beschikt over 1.5GHz dualcore-processor, een 4.3-inch Amoled-scherm en draait op Android 4.0. Volgens Huawei zal de telefoon ook over Android 4.1 gaan beschikken. De telefoon is opvallend dun met zijn 7.69mm en daarnaast is er ook een 8-megapixelcamera aanwezig op het toestel.

Huawei Nederland zal ook in Q4 haar nieuwe vlaggenschip gaan introduceren, de Ascend D Quad. Deze smartphone beschikt over Huawei’s eigen quadcore-processor die op 1.5GHz zijn werk doet. Uit eerdere benchmarks bleek al dat het toestel de snelste in zijn soort was, al zal dit ook moeten blijken bij het productiemodel. De telefoon heeft verder een 720p 4.5-inch HD-scherm en een 8-megapixelcamera. Hij draait op Android 4.0 en prijzen zijn door de fabrikant nog niet bekend gemaakt.

Huawei Ascent P1 MWC

 

Huawei Ascent P1 MWC

 

Huawei Ascent P1 MWC

 

Huawei Ascent P1 MWC

 

Huawei Ascent P1 MWC

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters