‘Huawei had de Google Pixel moeten maken’

Huawei logoGoogle had zijn nieuwe Google Pixel-toestellen bijna door Huawei laten maken. Dat zegt een bron van Android Police. De onderhandelingen liepen echter stuk na verschillende complicaties tussen de bedrijven.

Die complicaties begonnen volgens de bron bij de Google Nexus 6P en 5X. Huawei heeft deze twee smartphones ontwikkeld. Google zou daarvoor in ruil beloofd hebben dat de telefoon bij de vier grootste providers van Amerika in de winkel zou liggen. Dat gebeurde echter niet. Sterker nog, de twee Nexus-toestellen kwamen bij geen van de grote Amerikaanse providers op de planken.

Grootse marketing Nexus 6P

Ook zou Google beloofd hebben dat het de Nexus 6P groots zou marketen. Huawei en Google hadden volgens de bron een afspraak, waarin stond dat beide bedrijven het geld zouden investeren dat de ander ook bereid was te investeren.  Dat leek voor Huawei de ideale manier om zich bekend te maken op de Amerikaanse markt. Daar blijven de telefoons van de Chinese fabrikant namelijk ondermaats verkopen. Maar ook deze afspraak zou niet nagekomen zijn.

Huawei als fabrikant

Vlak na de lancering van de Nexus 5X en 6P zou Google het Chinese bedrijf opnieuw benaderd hebben. De zoekgigant wilde destijds waarschijnlijk drie telefoons voor 2016 laten maken, waar het bedrijf er vanavond naar verwachting maar twee aankondigt. Google stelde volgens de bron een eis die de emmer bij Huawei deed overlopen. Google zou de Chinezen namelijk willen ‘degraderen’ tot fabrikant. Dat betekende dat Huawei zowel op de nieuwe toestellen als in de marketing niet genoemd zou worden. Het verhaal gaat dat directeur Richard Yu de onderhandelingen met Google toen persoonlijk beëindigd heeft. Daarna zou Google naar HTC zijn gegaan, dat de samenwerking wel aanging.

Nog steeds een goede relatie

De bron meldt dat de bedrijven ondanks de problemen nog steeds een goede relatie hebben. Zo zou Google onlangs verschillende bedrijven, waaronder Huawei, hebben gevraagd om een midrange-smartphone te maken. Die zou medio 2017 uit moeten komen. Ook gaan er geruchten over een Google tablet die gemaakt wordt door het Chinese technologiebedrijf.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie lees verder

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters