Huawei haalt 3,6 Gbit per seconde bij 5G-test in Japan

Huawei, dat behalve smartphones ook gsm-masten en de bijbehorende technologie verkoopt aan providers, heeft bij een test van 5G in Japan een snelheid van 3,6 Gbit per seconde weten te halen. Ter vergelijking: de snelste 4G lte-snelheid die ooit in de praktijk is gemeten, kwam niet verder dan 18Mbps.

Huawei haalt 3,6 Gbit per seconde bij 5G-test in Japan Huawei

Nu 4G aardig ingeburgerd begint te raken, zijn providers en ingenieurs alweer bezig met de volgende stap. Geregeld worden er tests gehouden met nieuwe 5G-netwerken, die indrukwekkende internetsnelheden beloven. In Japan heeft Huawei samen met telecomprovider NTT Docomo het experiment gedaan. Het resultaat is meer dan indrukwekkend, het ging tweehonderd keer zo snel als de huidige 4G-netwerken aan kunnen.

Een andere bijzonderheid is dat dit geen laboratoriumtest was, waarbij je ideale omstandigheden kunt creƫren om de snelheid nog extra op te krikken. Niet echt vergelijkbaar dus met de omstandigheden in het echte leven. Deze test is echter gewoon buiten uitgevoerd.

Huawei ziet veel brood in 5G en het Chinese bedrijf probeert met dit soort tests te laten zien dat de toekomst van het mobiele internet er mooi uit kan zien. In 2018 wil Huawei zijn eerste netwerken ermee uitrusten, en in 2020 zou 5G commercieel worden gelanceerd.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Tijmen De Groot -

    Ik haal 39,93 MB met mijn tele2 4g netwerk gemeten met de app speedtest. In dit artikel staat dat de hoogste snelheid ooit gemeten met 4g lte 18mbps is. Heb ik dan zo'n snelle verbinding?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters