Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden

Huawei blijft haast wekelijks nieuwe modellen uitbrengen. Althans, zo lijkt het. In de praktijk valt het namelijk reuze mee. De Chinese fabrikant brengt vaak dezelfde smartphone onder verschillende namen uit, in verschillende markten. Maak kennis met de Huawei Honor 9 Lite.

Honor 9 Lite duikt op met dunne schermranden

Soms onder de Huawei-banner, soms onder het submerk Honor. Wanneer nieuwe smartphones worden gelanceerd, moeten ze eerst langs de Chinese autoriteit TENAA. Die instantie certificeert toestellen voor ze verkocht mogen worden. Daardoor worden we vaak al vroeg getrakteerd op gelekte foto’s en specificaties.

Dat is ook nu weer het geval. Maak kennis met de Honor 9 Lite, een toestel dat volgende week onthuld gaat worden. Althans, daar wijzen geruchten op. Onlangs onthulde Huawei al de Honor V10 en de Honor 7X. Allemaal mid-rangers, maar toch hebben ze een belangrijke eigenschap van hun duurdere broers geërfd: dunne schermranden. En daarmee de nieuwe beeldverhouding waarop alle fabrikanten overstappen: 18:9.

Huawei Honor 9 Lite

Oftewel, je scherm is een stukje langer. Het is een feature die nu ook naar veel mid-rangers komt. Samsung brengt bijvoorbeeld het Infinity Display van de Galaxy S8 volgend jaar naar de Samsung Galaxy A8 en A8+. Zonder de gebogen randen, dat dan weer niet. Huawei’s Chinese concurrent Xiaomi doet er nog een schepje bovenop: de Xiaomi Redmi 5 kost slechts honderd euro, maar heeft dunne schermranden.

Overige specificaties en lancering

Maar goed, terug naar de Honor 9 Lite. We krijgen het onaangekondigde model van zowel de voor- als achterkant te zien. Het langgerekte scherm valt meteen op. Door de nieuwe beeldverhouding past er niet alleen meer content op het scherm, maar werkt de splitscreen-functionaliteit van Android bovendien beter. Al vragen we ons überhaupt af hoeveel consumenten dat daadwerkelijk gebruiken.

Huawei Honor 9 Lite Huawei Honor 9 Lite

Het toestel heeft 5.65-inch scherm heeft een resolutie van 2160 x 1080. Verder is het een echte mid-ranger: onder de motorkap zit de Kirin 659, in combinatie met 3GB/4GB aan werkgeheugen en 32GB/64GB aan opslaggeheugen. Mooie bonus: het toestel draait standaard op Android 8.0. Op 21 december horen we meer! Check ondertussen de Samsung Galaxy A8+, een opvallend strakke mid-ranger.

 

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters