Huawei investeert meer dan 450 miljoen in ontwikkeling 5G

Fabrikant Huawei heeft bekend gemaakt dat komend jaar flink wordt ge├»nvesteerd in de ontwikkeling van 5G-technologie. Het Chinese bedrijf wil voor 2018 zo’n 600 miljoen dollar (omgerekend 450 miljoen euro) in de nieuwe techniek steken.

Huawei voorspelt dat de eerste 5G-netwerken in 2020 klaar zijn voor commercieel gebruik. Met 5G zullen snelheden van 10Gbps behaald kunnen worden, dat is 100 keer sneller dan het huidige 4G-netwerk. Met name voor het downloaden van HD-videos en videocommunicatie van hoge kwaliteit zal 5G uitkomst bieden volgens Huawei. De fabrikant begon in 2009 al met het investeren in het 5G-netwerk en liet op het Mobile World Congress in 2011 en 2012 de eerste prototypes zien die snelheden tot 50Gbps konden behalen.

Het bedrijf geeft aan dat er nog een aantal obstakels zijn die moeten worden overwonnen voordat de uitrol van 5G van start kan gaan. De beschikbaarheid van bandbreedte en de huidige netwerkarchitectuur is nog niet in staat om de hoge 5G-snelheden te verwerken. Ook zullen mobiele netwerken moeten worden voorbereid op de groei van het aantal gebruikers, Huawei voorspelt dat in 2020 wereldwijd zo’n 6.5 miljard mensen gebruik zullen maken van mobiele data. Er zullen volgens de fabrikant 100 miljard apparaten (van auto’s tot huishoudelijke apparatuur) verbonden zijn met het mobiele internet.

Bron: Huawei

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters