Huawei investeert meer dan 450 miljoen in ontwikkeling 5G

Fabrikant Huawei heeft bekend gemaakt dat komend jaar flink wordt ge├»nvesteerd in de ontwikkeling van 5G-technologie. Het Chinese bedrijf wil voor 2018 zo’n 600 miljoen dollar (omgerekend 450 miljoen euro) in de nieuwe techniek steken.

Huawei voorspelt dat de eerste 5G-netwerken in 2020 klaar zijn voor commercieel gebruik. Met 5G zullen snelheden van 10Gbps behaald kunnen worden, dat is 100 keer sneller dan het huidige 4G-netwerk. Met name voor het downloaden van HD-videos en videocommunicatie van hoge kwaliteit zal 5G uitkomst bieden volgens Huawei. De fabrikant begon in 2009 al met het investeren in het 5G-netwerk en liet op het Mobile World Congress in 2011 en 2012 de eerste prototypes zien die snelheden tot 50Gbps konden behalen.

Het bedrijf geeft aan dat er nog een aantal obstakels zijn die moeten worden overwonnen voordat de uitrol van 5G van start kan gaan. De beschikbaarheid van bandbreedte en de huidige netwerkarchitectuur is nog niet in staat om de hoge 5G-snelheden te verwerken. Ook zullen mobiele netwerken moeten worden voorbereid op de groei van het aantal gebruikers, Huawei voorspelt dat in 2020 wereldwijd zo’n 6.5 miljard mensen gebruik zullen maken van mobiele data. Er zullen volgens de fabrikant 100 miljard apparaten (van auto’s tot huishoudelijke apparatuur) verbonden zijn met het mobiele internet.

Bron: Huawei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters