Aanval is geopend: Huawei drijft de spot met iPhone X en belooft meer

Chinese fabrikanten staan nou niet bepaald bekend om hun subtiliteit. Dat bewijst Huawei maar weer eens met een frontale aanval op Apple’s iPhone X. De boodschap is duidelijk: koop de Huawei Mate 10.

Chinese fabrikanten drijven de spot met Apple en Samsung

Chinese smartphonefabrikanten zijn vaak niet zo subtiel als het om marketing gaat. Waar fabrikanten als Google en Apple het vaak nog vrij netjes houden, openen Huawei en Xiaomi geregeld direct de aanval op de concurrentie. Neem bijvoorbeeld de tekening waarmee Xiaomi de dunne schermranden van de Mi Mix 2 demonstreerde. Ja, je gelooft het misschien niet, maar die afbeelding werd echt gebruikt tijdens de presentatie.

iPhone X swipe

Binnenkort komt Huawei met de Huawei Mate 10. Het wordt een pittige klus om de iPhone X en Galaxy Note 8 te evenaren. Toch lijkt de Chinese fabrikant het volste vertrouwen in zijn nieuwe vlaggenschip te hebben. Tijdens de onthulling van de Galaxy Note 8 maakte Huawei reclame voor de Huawei Mate 10 met de hashtag #beyondthegalaxy. De bijbehorende teaser benadrukte nog eens dat Samsung nu pas een dubbele camera heeft. Oftewel, de Chinese techgigant was eerder.

Huawei is niet onder de indruk van de iPhone X

Apple onthulde vorige week de iPhone X. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd tot Huawei daar gretig gebruik van zou maken. En ja hoor, we hebben weer beet. De fabrikant heeft op Facebook een video geplaatst die weinig aan de verbeelding overlaat. Huawei haalde onlangs Apple in als op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld.

De iPhone X moet vooral indruk gaan maken met een speciale ‘neural engine’. Dat woord mag je snel weet vergeten, maar het komt erop neer dat de nieuwe iPhones erg goed zijn in kunstmatige intelligentie. Daarom legt Apple zo de nadruk op augmented reality. Huawei is niet onder de indruk.

Let's face it, facial recognition isn't for everyone.Unlock the future with #TheRealAIPhone. 16.10.2017

تم نشره بواسطة ‏‎Huawei Mobile‎‏ في 15 سبتمبر، 2017

Het Chinese bedrijf drijft niet alleen de spot met Apple’s Face ID, maar beweert ook nog eens zelf het echte AI toestel te gaan onthullen. De ‘real AI phone’  wordt onthuld op 16 oktober. Dan hebben we het natuurlijk over de langverwachte Huawei Mate 10. Huawei’s claims zijn net wat te bombastisch en agressief naar onze smaak, maar het zijn in ieder geval geen loze beloftes.

Geen lege claims: op naar de Huawei Mate 10

De Chinese techgigant ontwikkelt namelijk zijn eigen chips. Vorige maand onthulde Huawei zijn nieuwste exemplaar, de Kirin 970. De nieuwe chip heeft een toegewijde NPU, een Neural Processing Unit. Dat zijn kernen die compleet op kunstmatige intelligentie gefocust zijn. Op het gebied van kunstmatige intelligentie en telecommunicatie is het merk een van de koplopers, dus de kans is aanwezig dat Huawei weet af te troeven.

Huawei Mate 10 promotie

Met de Mate 9 beweerde het al software ontwikkeld te hebben, die zich op basis van het gedrag van de gebruiker aanpast. Denk bijvoorbeeld aan het actief houden van apps die je vaak gebruikt, maar ook diepgaandere aanpassingen. Het is altijd moeilijk om te beoordelen of het echt werkt, maar Huawei is in ieder geval geen nieuwkomer als het om kunstmatige intelligentie gaat.

Eerst zien, dan geloven. Vrijwel elke fabrikant gebruikt kunstmatige intelligentie als een soort wondermiddel, maar het is maar de vraag tot in hoeverre de consument er tot nu toe echt van heeft geprofiteerd. Huawei is ambitieus en heeft verkoopcijfers waar je u tegen zegt, maar het zal ook qua hardware zijn reputatie waar moeten maken.

Bron: Huawei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Zolang Huawei de besturing niet regelmatig aanpast, zoals veel foonmakers met Android, is het een moment leuk. Enkele maanden later hopeloos verouderd en onveilig

  2. Pipolakki -

    de enige bombastische fabrikant van telefoons is toch echt appel zelf. alsof ze iedere keer weer het wiel hebben uitgevonden. hoorde gisteren nog iemand beweren oo tv is pc vervanger! hoe dom kun je lullen. kan er geeneens pc software ip draaien. al die meuk is overrated. te duur en niet voor de massa.

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters