Aanval is geopend: Huawei drijft de spot met iPhone X en belooft meer

Chinese fabrikanten staan nou niet bepaald bekend om hun subtiliteit. Dat bewijst Huawei maar weer eens met een frontale aanval op Apple’s iPhone X. De boodschap is duidelijk: koop de Huawei Mate 10.

Chinese fabrikanten drijven de spot met Apple en Samsung

Chinese smartphonefabrikanten zijn vaak niet zo subtiel als het om marketing gaat. Waar fabrikanten als Google en Apple het vaak nog vrij netjes houden, openen Huawei en Xiaomi geregeld direct de aanval op de concurrentie. Neem bijvoorbeeld de tekening waarmee Xiaomi de dunne schermranden van de Mi Mix 2 demonstreerde. Ja, je gelooft het misschien niet, maar die afbeelding werd echt gebruikt tijdens de presentatie.

iPhone X swipe

Binnenkort komt Huawei met de Huawei Mate 10. Het wordt een pittige klus om de iPhone X en Galaxy Note 8 te evenaren. Toch lijkt de Chinese fabrikant het volste vertrouwen in zijn nieuwe vlaggenschip te hebben. Tijdens de onthulling van de Galaxy Note 8 maakte Huawei reclame voor de Huawei Mate 10 met de hashtag #beyondthegalaxy. De bijbehorende teaser benadrukte nog eens dat Samsung nu pas een dubbele camera heeft. Oftewel, de Chinese techgigant was eerder.

Huawei is niet onder de indruk van de iPhone X

Apple onthulde vorige week de iPhone X. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd tot Huawei daar gretig gebruik van zou maken. En ja hoor, we hebben weer beet. De fabrikant heeft op Facebook een video geplaatst die weinig aan de verbeelding overlaat. Huawei haalde onlangs Apple in als op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld.

De iPhone X moet vooral indruk gaan maken met een speciale ‘neural engine’. Dat woord mag je snel weet vergeten, maar het komt erop neer dat de nieuwe iPhones erg goed zijn in kunstmatige intelligentie. Daarom legt Apple zo de nadruk op augmented reality. Huawei is niet onder de indruk.

Let's face it, facial recognition isn't for everyone.Unlock the future with #TheRealAIPhone. 16.10.2017

تم نشره بواسطة ‏‎Huawei Mobile‎‏ في 15 سبتمبر، 2017

Het Chinese bedrijf drijft niet alleen de spot met Apple’s Face ID, maar beweert ook nog eens zelf het echte AI toestel te gaan onthullen. De ‘real AI phone’  wordt onthuld op 16 oktober. Dan hebben we het natuurlijk over de langverwachte Huawei Mate 10. Huawei’s claims zijn net wat te bombastisch en agressief naar onze smaak, maar het zijn in ieder geval geen loze beloftes.

Geen lege claims: op naar de Huawei Mate 10

De Chinese techgigant ontwikkelt namelijk zijn eigen chips. Vorige maand onthulde Huawei zijn nieuwste exemplaar, de Kirin 970. De nieuwe chip heeft een toegewijde NPU, een Neural Processing Unit. Dat zijn kernen die compleet op kunstmatige intelligentie gefocust zijn. Op het gebied van kunstmatige intelligentie en telecommunicatie is het merk een van de koplopers, dus de kans is aanwezig dat Huawei weet af te troeven.

Huawei Mate 10 promotie

Met de Mate 9 beweerde het al software ontwikkeld te hebben, die zich op basis van het gedrag van de gebruiker aanpast. Denk bijvoorbeeld aan het actief houden van apps die je vaak gebruikt, maar ook diepgaandere aanpassingen. Het is altijd moeilijk om te beoordelen of het echt werkt, maar Huawei is in ieder geval geen nieuwkomer als het om kunstmatige intelligentie gaat.

Eerst zien, dan geloven. Vrijwel elke fabrikant gebruikt kunstmatige intelligentie als een soort wondermiddel, maar het is maar de vraag tot in hoeverre de consument er tot nu toe echt van heeft geprofiteerd. Huawei is ambitieus en heeft verkoopcijfers waar je u tegen zegt, maar het zal ook qua hardware zijn reputatie waar moeten maken.

Bron: Huawei

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters