Huawei heeft zeer slecht nieuws voor de Apple iPhone X

Huawei heeft weer eens flinke claims de wereld in geslingerd. Volgens het Chinese merk is zijn nieuwe vlaggenschip niet alleen een stuk sneller dan de iPhone X en de Galaxy Note 8, maar ook nog eens een stuk zuiniger. 

Apple komt met de iPhone X, maar Huawei is niet bang

Volgende week dinsdag is het dan eindelijk zover. Op 12 september gaat Apple zijn nieuwe iPhones onthullen. Eindelijk weten we dan na maanden aan geruchten hoe Apple het komende jaar wil gaan scoren. En vooral: eindelijk een nieuw design voor de iPhone.

Maar hoe heet die iPhone? In dit artikel leggen we je uit dat het allemaal verwarrend is, maar de duurdere iPhone noemen we voorlopig even de iPhone X.  De iPhone X wordt nog duurdere dan de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die ook gewoon (saaie) opvolgers krijgen. Ja, opnieuw het design uit 2014.

Huawei Mate 10 serie

De verwachtingen liggen dus hoog. Kan Apple ons overtuigen nog meer geld neer te smijten? Vast wel, maar als het aan Huawei ligt maak je dan de verkeerde keuze. Apple implementeert net zoals de concurrentie 10nm processor-technologie voor de nieuwe iPhones. Daardoor zijn de chips niet alleen kleiner, maar ook krachtiger en zuiniger.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Huawei alles met een iets te roze bril bekijkt.

De chips van Apple weten nu al de vloer aan te vegen met de meeste Android smartphones. Althans, als we benchmarktests moeten geloven. Toch beweert Huawei dat zijn nieuwe vlaggenschip, de Huawei Mate 10, de vloer aan gaat vegen met de iPhone X. De Chinese fabrikant heeft bevestigd dat op 16 oktober de Mate 10 en Mate 10 Pro worden onthuld. Dat gaat gebeuren in München.

Nieuw vlaggenschip Huawei sneller dan iPhone X

Afgelopen weekend werd Huawei’s gloednieuwe chip al gepresenteerd, de Kirin 970. Ondanks de indrukwekkende prestaties van Apple, zei Huawei CEO Richard Yu in Berlijn het volgende: “We hebben grote voordelen ten opzichte van Samsung en Apple. Gebruikers kunnen rekenen op veel snellere prestaties, een langere accuduur en een compacter design.”

Dat is een flinke claim. Op papier kan het natuurlijk wel, want Huawei ontwerpt zijn eigen chips. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat het Chinese merk echt zover voorop loopt als Richard Yu beweert. Het zou niet de eerste keer zijn dat Huawei alles met een iets te roze bril bekijkt.

Huawei Mate 9 Pro
De Huawei Mate 9 Pro

Volgens de fabrikant zal de nieuwe chips 50% langer met dezelfde batterijcapaciteit doen. Op het moment van schrijven blijven dit simpelweg vage claims. Beide toestellen zijn immers nog niet uitgekomen. Tegen de tijd dat de vlaggenschepen in de schappen liggen, hebben wij natuurlijk een mooie vergelijking online staan. Check ondertussen ook de overige vergelijkingen op ons Youtubekanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters