Huawei klaagt zowel T-Mobile als Samsung aan vanwege patentschending

Chinese telefoonfabrikant Huawei klaagt T-Mobile US  en Samsung aan vanwege geschonden patenten.

T-Mobile

Huawei klaagt T-Mobile US in Texas aan vanwege geschonden patenten. De aanklacht gaat over 4G-netwerktechnologie, die T-Mobile gebruikt zonder een licentie-overeenkomst getekend te Huawei GR3hebben. Het hard aanvechten van patenten lijkt een strategie van veel Chinese bedrijven te zijn om meer marktdominantie te krijgen. Aangezien Huawei een van de grootste fabrikanten is van netwerktechnologie, steekt het bedrijf jaarlijks veel geld in Research en Development.

Sinds 2015 is Huawei de twee na de grootste telefoonproducent, achter rivalen Apple en Samsung. Huawei vertelt T-Mobile de mogelijkheid geboden te hebben om de licenties aan te schaffen, maar de bedrijven konden samen niet tot een eerlijke, redelijke overeenkomst komen. Een gerucht doet de ronde dat Huawei deze aanklacht tegen T-Mobile heeft ingediend als zet in een groter geheel van aanklachten, waaronder een zaak over robottechnologie.

Samsung

Naast T-Mobile klaagt Huawei ook Samsung aan vanwege patentschending met betrekking tot telefoons. Eerder dit jaar hadden de beide bedrijven al onenigheid over 4G-netwerktechnologie en software. Nu wordt de Zuid-Koreaanse fabrikant alweer aangeklaagd door door zijn Chinese collega’s, al is het niet exact duidelijk waarvoor. De aanklacht schijnt te gaan over technologie in de Samsung Galaxy S7, S7 edge en J5. Onder toezicht van de Amerikaanse rechtbank heeft Huawei aangetoond dat dit drietal apparaten gebruik maakt van techniek die Samsung niet ‘mag’ gebruiken. Mogelijk heeft Samsung specifieke displaytechniek gebruikt – waar Huawei in 2011 een patent op gezet heeft.

Geen van de beide bedrijven heeft een persbericht vrijgegeven over de aanklacht; een woordvoerdster van Samsung heeft wel verteld: ‘de klacht grondig te beoordelen’ en waar nodig actie te ondernemen.

Bron 1: WallStreetJournal

Bron 2: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters