Huawei klaagt zowel T-Mobile als Samsung aan vanwege patentschending

Chinese telefoonfabrikant Huawei klaagt T-Mobile US  en Samsung aan vanwege geschonden patenten.

T-Mobile

Huawei klaagt T-Mobile US in Texas aan vanwege geschonden patenten. De aanklacht gaat over 4G-netwerktechnologie, die T-Mobile gebruikt zonder een licentie-overeenkomst getekend te Huawei GR3hebben. Het hard aanvechten van patenten lijkt een strategie van veel Chinese bedrijven te zijn om meer marktdominantie te krijgen. Aangezien Huawei een van de grootste fabrikanten is van netwerktechnologie, steekt het bedrijf jaarlijks veel geld in Research en Development.

Sinds 2015 is Huawei de twee na de grootste telefoonproducent, achter rivalen Apple en Samsung. Huawei vertelt T-Mobile de mogelijkheid geboden te hebben om de licenties aan te schaffen, maar de bedrijven konden samen niet tot een eerlijke, redelijke overeenkomst komen. Een gerucht doet de ronde dat Huawei deze aanklacht tegen T-Mobile heeft ingediend als zet in een groter geheel van aanklachten, waaronder een zaak over robottechnologie.

Samsung

Naast T-Mobile klaagt Huawei ook Samsung aan vanwege patentschending met betrekking tot telefoons. Eerder dit jaar hadden de beide bedrijven al onenigheid over 4G-netwerktechnologie en software. Nu wordt de Zuid-Koreaanse fabrikant alweer aangeklaagd door door zijn Chinese collega’s, al is het niet exact duidelijk waarvoor. De aanklacht schijnt te gaan over technologie in de Samsung Galaxy S7, S7 edge en J5. Onder toezicht van de Amerikaanse rechtbank heeft Huawei aangetoond dat dit drietal apparaten gebruik maakt van techniek die Samsung niet ‘mag’ gebruiken. Mogelijk heeft Samsung specifieke displaytechniek gebruikt – waar Huawei in 2011 een patent op gezet heeft.

Geen van de beide bedrijven heeft een persbericht vrijgegeven over de aanklacht; een woordvoerdster van Samsung heeft wel verteld: ‘de klacht grondig te beoordelen’ en waar nodig actie te ondernemen.

Bron 1: WallStreetJournal

Bron 2: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters