Huawei komt dit jaar met nog een Nexus

Volgens een manager van Huawei komt het Chinese bedrijf dit jaar met nog een Nexus toestel, maar klopt dat wel?

Huawei

Huawei
De Nexus 6P

Huawei was eind vorig jaar verantwoordelijk voor een van de twee nieuwste Nexus smartphones, de Huawei Nexus 6P. De high-end smartphone was en is nog steeds een groot succes, dus de kans is groot dat Google het Chinese bedrijf binnenkort nog een keer een Nexus smartphone laat ontwikkelen. Dit jaar ligt die klus echter bij HTC, die volgens aanhoudende gerechten dit jaar twee Nexus smartphones uit gaat brengen. Huawei heeft zelf al wel gezegd een spirituele opvolger van de Nexus 6P te gaan maken, de Huawei 7P. Toch zal het bedrijf op zijn vroegst dus eind volgend jaar een nieuwe Nexus smartphone kunnen uitbrengen.

Nexus 6P

Dat lijkt een logische conclusie, maar uitspraken van een manager van het Chinese bedrijf wijzen toch echt op het tegendeel. Tijdens de Zuid-Afrikaanse onthulling van de Huawei Nexus 6P die afgelopen donderdag plaats vond deed Charlene Munilall, general manager voor de Huawei Consumer Business Group, een opmerkelijke uitspraak. Tegenover de lokale media beweerde ze dat het bedrijf dit jaar nog een Nexus gaat uitbrengen: “Oh ja, we doen dit jaar trouwens nog een Nexus.”

Uit de context

We weten dat HTC eind dit jaar zowel een 5-inch als 5.5-inch Nexus uit gaat brengen, model T-50 en T55. Google wil opnieuw een budget en een high-end model uitbrengen, dus er lijkt geen ruimte te zijn voor een Nexus van het bedrijf Het zou ook om een nieuwe Nexus tablet kunnen gaan, nu zowel de Nexus 7 als de Nexus 9 niet meer geproduceerd worden. Er zijn ook twee alternatieve en helaas minder opwindende interpretaties. De uitspraken van de manager kunnen ook uit de context gehaald zijn. Ze had het namelijk over de import van de Nexus 6P naar de Zuid-Afrikaanse markt, waar nu pas de 6P uit gaat komen. Het zou dus goed kunnen dat ze het over dat toestel heeft. Ook komt Huawei dus dit jaar met een spirituele opvolger van de Nexus 6P, die ze ook kan bedoelen. We gaan het de komende maanden ontdekken als er ongetwijfeld meer informatie uit zal lekken over de nieuwe Nexus toestellen.

Bron: Gearburn

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters